Sadr'dan 'büyük ayaklanma' çağrısı

Irak'ta halka 'büyük ayaklanma' çağrısı yapan Şii lider Sadr, ülkedeki mevcut durumun giderek kötüye gittiğini vurguladı.

Sadr'dan 'büyük ayaklanma' çağrısı
Sadr'dan 'büyük ayaklanma' çağrısı
GİRİŞ 06.06.2016 12:42 GÜNCELLEME 06.06.2016 12:42
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr "büyük halk ayaklanması" çağrısı yaptı.

Sadr, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'taki mevcut durumun giderek kötüleştiğine işaret ederek, "Irak'ta halihazırdaki durum hayra alamet değil. Özellikle bize eğilimi olanların gösterilere katılımdan uzak durması yaralı Irak'a yönelik derin ve büyük üzüntümü artırdı." ifadelerini kullandı.

Şii lider açıklamasını şu şekilde tamamladı: "Terörist DAEŞ ve hükümetteki yolsuzluk yapan DAEŞ'çilere karşı büyük halk ayaklanmasını bekliyoruz. Seçim halkındır ve bu halkın elbet bir gün ayaklanması gerekir."

Sadr'a bağlı Ahrar Grubu üyesi Galip ez-Zamili de Şii liderin söz konusu tutumunun reformların gecikmesinden kaynaklandığını belirterek, "Sadr, Irak genelindeki gelişmeleri sık sık takip ediyor. Ülkedeki durum güven verici değil." diye konuştu.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, geçen yıl ağustos ayında ülkedeki yolsuzluklarla mücadele edilmesi için bir dizi reform hamlesi yapacağını açıklamıştı.

İbadi, reformları kapsamında İran'a yakınlığı ve mezhepçi politikalarıyla bilinen eski Başbakan Nuri el-Maliki'yi Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevinden azletse de devlet kurumlarına yayılan yolsuzluklarla mücadelede geciktiği yönünde eleştirilere maruz kalıyor.

YORUMLAR 16
  • Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadr şii arap iran farsi olduğu için aralarında kapışa bilirler zaten parlamentoyu bastılar falan güzel olur :))
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    sunnilerin en büyük düsmani Siilerdir
    Cevapla
  • Ertantanngmail 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların en büyük düşmanı senin gibi düşünenlerdir.
    Cevapla
  • Vatan Sever 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadr sistani ile işbirliği yapıp saddamı satarken neden ayaklanmamış da bu günü beklemiş İngilizler tasmasınımı gevşetmiş yoksa
    Cevapla
  • servet ozturk 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika yukardan bombalama sozu verdi herhalde.
    Cevapla
  • Hasancan 7 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ı zorla böldürteceksiniz değil mi? Rahat durmayacaksınız sanırım. Irak bölünürse sorumlusu siz olacaksınız! Nedir ayaklanma ayaklanma deyip duruyorsunuz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı