İsrail Mescid-i Aksa'yı haritadan sildi

İsrail, Müslümanların kutsal mekanlarından biri olan Mescid-i Aksa'yı Turizm Bakanlığı'nın kullandığı resmi haritadan sildi.

İsrail Mescid-i Aksa'yı haritadan sildi
İsrail Mescid-i Aksa'yı haritadan sildi
GİRİŞ 13.06.2016 14:14 GÜNCELLEME 13.06.2016 14:14

İsrail Turizm Bakanlığı resmi olarak kullanılan haritada skandal bir değişiklik yaptı. Bakanlık, Müslümanlar ve Hristiyanlar için kutsal görülen Mescid-i Aksa'yı haritadan sildi.
İsrail'in kirli oyunu sadece bununla da sınırlı kalmadı. Müslümanların ve Hristiyanların tepkisine yol açan değişikliğin yapıldığı haritaya bakıldığında, sadece Yahudiler açısından önemli ve kutsal kabul edilen yerler haritada görülüyor.

'Sadece Yahudiler için'

El-Cezire'de yer alan habere göre, İsrail tarafından hazırlanan haritada, Müslümanlar için kutsal olan Mescid-i Aksa tamamen silinmiş, Kubbetu's Sahra haritada yer alıyor.

Şehirde ücretsiz bir şekilde İsrail Turizm Bakanlığı tarafından dağıtılan harita, tamamen İbranice olarak hazırlanmış. İsrailli bir Sivil Toplum Kurulu çalışanı, haritayı ilk gördüğünde "Sadece Yahudiler için hazırlandığını düşündüm" diyor. Ancak Bakanlığın bu haritayı bilinçli bir şekilde böyle hazırladığı ve bölgeye gelen tüm turistlere bunun dağıtıldığı ortaya çıkıyor. İsrail'de insan hakları aktivisti olarak çalışan bir kişi, bu haritanın bilinçli bir şekilde yaymaya çalışıldığını söyledi.

İsrail'in Yahudileştirme planı

İsrail, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın içinde bulunduğu Kudüs şehrini Yahudileştirmek için yıllardır yoğun çaba sarfediyor. Bölgede restore edilmeyi bekleyen Filistinlilere ait eski evleri onarım izni vermeyerek İsrail vatandaşlarına satmaya zorluyor. İsrail vatandaşlarını kentin dört bir yanına yerleştirerek, kentteki Yahudi nüfusunu artırmayı hedefliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!