PYD gözünü ortaya dikti! Saldırı hazırlığındalar

Gözünü Halep' diken ABD’nin Suriye’deki stratejik ortağı terör örgütü PKK/PYD, skandal bir bildiriye imza attı.

PYD gözünü ortaya dikti! Saldırı hazırlığındalar
PYD gözünü ortaya dikti! Saldırı hazırlığındalar
GİRİŞ 15.06.2016 10:03 GÜNCELLEME 15.06.2016 10:13
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Suriye PKK’sına bağlı Demokratik Ulusal Birliği’nin açıklamasında, Halep ve Rakka gibi şehirlerin "Türklerle Arapların işgali altında bulunduğu" ve "Kürtlerin kendine ait toprakları yeniden ele geçirmesi gerektiği" savunuldu.

"HALEP VE RAKKA TÜRKMEN VE ARAPLAR TARAFINDAN İŞGAL EDİLDİ"

Suriye Demokratik Ulusal Birliği (SDUB), Halep ve Rakka gibi bölgelerin 'İslami fetih' adı altında Türkmen ve Araplar tarafından işgal edildiğini öne sürdü. Suriye PKK'sı PYD'nin siyasi kanadı olarak kurulan ve merkezi Afrin'de bulunan Birlik, yayınladığı bildiride, Rakka ve Halep bölgelerinin Türkmen ve Araplar tarafından tarihi süreç içerisinde işgal edildiğini, Kürtlerin kendilerine ait toprakları yeniden ele geçirmelerinin zorunlu olduğunu, işgal edilen bölgelerden Türkmen ve Arapların çıkarılması gerektiğini iddia etti. PYD'nin tek taraflı kanton ilan ettiği Afrin'de faaliyet gösteren SDUB, Halep ve Rakka bölgelerinde Türkmen, Arap, Ermeni, Asuri, Süryani, Ezidi ve diğer tüm etnik unsurların azınlık olduğunu, bölgede federal sistemin zorunluluk arz ettiğini öne sürdü.

"TÜRKLER VE ARAPLAR SONRADAN GELDİLER"

Bildiride, özellikle Halep kent ve kırsalının 'Kürt bölgesi' olduğu vurgulandı. Diğer etnik unsurların ise bölgeye sonradan İslami fetihlerle yerleştirildiği iddiasında bulunuldu. Aynı bildiride Türkmenlerin Osmanlı dönemi bakiyesi olduğu, Arapların ise Emevi-Abbasi dönemlerinde Arap Yarımadası'ndan İslami fetihlerle bölgeye geldiği belirtildi. Kürtler dışında tüm etnik grupların 'azınlık' olarak gösterildiği bildiride, Azez, Tel Rıfat, Cerablus, El Bab, Münbiç gibi birçok yerin de Kürt beldeleri olduğu ve birçoğunun asimile edilerek Türkmen ve Arap bölgelerine dönüştüğü savunuldu.

Hizbullah'ın Suriye sorumlusu Mustafa Bedreddin'in ardından Baas rejiminin istihbarat sorumlusu Tümgeneral Muhammed Mansura da Şam'da şüpheli bir biçimde öldürüldü. Mansura'nın selefi Rüstem Gazela da geçtiğimiz aylarda Şam'da öldürülmüştü. Son dönemde rejime bağlı üst düzey 7 ismin ardı ardına ölümleri, 'iç hesaplaşma' olarak yorumlanıyor.

TEK ENGEL TÜRKİYE

Türkiye'yi güneyden kuşatma planı doğrultusunda Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan ve ABD tarafından Suriye PKK'sı PYD'ye ihale edilen haritanın en batısında Afrin kantonu bulunuyor. Türk ve Arapların bölgede 'işgalci' gibi gösterildiği bildiriyi yayınlayan Suriye Demokratik Ulusal Birliği, 2014 yılından beri Afrin'de faaliyet gösteriyor. Söz konusu kuruluş, ABD'nin stratejik ortağı PYD'lilerin işgal ettiği toprakların nüfus yapısını değiştirmesi ve sivilleri göçe zorlamasının da siyasi hazırlayıcısı olarak gösteriliyor. Genel sekreterliğini Alaaddin el Halid'in yaptığı oluşumun tamamına yakını PYD'lilerden oluşuyor. Kurum başta Kamışlı, Afrin, Tel Abyad, Kobani olmak üzere PYD tarafından işgal edilen tüm bölgelerde eşzamanlı federasyon ilanına hazırlanıyor. Bildiride federalizmin getireceği kazanımlar sıralanırken, bölgeyi kuşatacak federal sistemin önünde tek engelin ise Türkiye olduğu özellikle vurgulanıyor

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 35
  • Adler 7 yıl önce Şikayet Et
    PYD. demek. CHP. nin. Amçasinin oğlu demek. bunlar. ayni. kardeşleri. deyilmi yoksa. benmi. yanliş. hatirliyorum HDP. nin. şesi. kapandi. CHP. nin. sesi acildi...
    Cevapla
  • Adler 7 yıl önce Şikayet Et
    Adalara. bak. kime. vermişler. yunana kime. daha. yakin. Türkiyeye. Ìnönü anlaşmasi. yazklar. olsun. CHP
    Cevapla
  • Adler 7 yıl önce Şikayet Et
    bugazlar. acik. gelen. geçiyor. giden. geciyor böyle. daha. bir. devlet. yok. Ìnönü nede. güzel. anaşmiş.
    Cevapla
  • Serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    Oraları kimseye yar etmeyiz.Bizim orada kırmızı lastiğimiz var
    Cevapla
  • Hasan can 7 yıl önce Şikayet Et
    Bülent ismindeki kişi devlet senin ağzına gelmez.belki 8srail ajanisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi