Suudiler '2030 vizyonunu' ABD'de arıyor

Suudi Arabistan'ın ikinci veliahtı Prens Salman, ABD ile yaşanan bazı sorunları çözmek ve '2030 Vizyonu' için ABD'de bulunuyor.

Suudiler '2030 vizyonunu' ABD'de arıyor
Suudiler '2030 vizyonunu' ABD'de arıyor
GİRİŞ 16.06.2016 15:05 GÜNCELLEME 16.06.2016 15:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan veliahtı Prens Selman, 2030 vizyonu temasları için ABD'de. Senato Dışilişkileri yetkilileri, Silahlı Hizmetler Komitesi ve Temsilciler Meclisi Başkanı ile toplantılar gerçekleştiren Prens Salman, petrole bağımlılıktan kurtulmayı öngören '2030 Ekonomi Vizyonu' çerçevesinde toplantılar gerçekleştirdi. Prens Salman'ın yarın Obama ile de buluşması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker, "Suudi Arabistan'ın petrole olan bağımlılığının azaltılmasında bir takım kültürel zorluklar olacak. Ama başarı elde edileceğini düşünüyorum" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Prens Selman'ın da görüşmesinde de bölgesel sorunların ele aldığı belirtiliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “(Kerry ve Selman) hafta sonunda Orlando’da yaşanan saldırıyı görüştü ve aşırıcılığın yayılmasıyla mücadeledeki işbirliğimizin sürdürülmesi konusundaki kararlılıklarını ifade etti” denildi.
Suudi Arabistan'ın "Vizyon 2030" reform paketi, devletin birçok sektördeki hisselerin satılması ve sübvansiyonların azaltılmasını öngörüyor. Batılı uzmanlara göre ise hükümetin cömert politikaları ve dini merkezli olması, 2030 vizyonunun gerçekleşmesine engel olabilir.

YORUMLAR 2
  • İlhami 7 yıl önce Şikayet Et
    Obamanın karşısında el pençe duran. Hıyar neyi çözecek
    Cevapla
  • Pamir 7 yıl önce Şikayet Et
    Dedesi çözdü kendi bağlayacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!