YPG'nin bir sonraki hedefi İdlib mi?

PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG'nin bir sonraki hedefinin İdlib olduğu ifade edildi.

YPG'nin bir sonraki hedefi İdlib mi?
YPG'nin bir sonraki hedefi İdlib mi?
GİRİŞ 20.06.2016 12:44 GÜNCELLEME 20.06.2016 12:45
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rûdaw'a konuşan YPS Sözcüsü Fevzi Süleyman, Menbiç'in IŞİD'den kurtarılmasıyla Kobani ile Efrin kantonlarının birleşmeyeceğini, aradaki kilit noktanın Şehba bölgesi olduğunu belirtti.

Kobani kantonunun batısından Azez'e kadar uzanan Şehba, 150 kilometrelik bir bölgede. Kuzeyde Türkiye'yle sınır, güneyden ise Halep ve Rakka'ya dayanıyor.

Aynı zamanda YPG'nin Şehba Sözcüsü olan Fevzi Süleyman, Suriye'deki olayların söz konusu bölgeye önem kazandırdığını ifade etti.

50 KİLOMETRELİK ALAN

Efrin ile Kobani kantonlarında güçlerini birleşmesi için 50 kilometrelik bir alan kaldığını dile getiren Fevzi Süleyman, Efrin, Kobani ve Cizre kantonlarının birleşmesinin bölgenin güvenliği için ciddi önem arzettiğini vurgulayarak, “Menbic Şehba bölgesini anahtarıdır” dedi.

YPG'DEN AYNI TAKTİK: HALK BAHANESİYLE İŞGAL

YPG'nin bir sonraki hedefine ilişkin olarak Efrin Kantonu Savunma Komistesi Sözcüsü, “Suriye ve Suriye milletinin meselesi Kürt ve Suriyeli olarak bizler için her şeyden önemli. İdlib ve bazı kentlerden halk bizden yardım talep ediyor” dedi.

ŞAM'LA ANLAŞMA MI?

Suriye rejimiyle aralarında herhangi bir anlaşma olmadığını dile getiren Fevzi Süleyman, “Ordu birliklerinin son zamanlarda Rakka'nın yakınında bulunan köylerdeki hareketliliği çok sınırlı. Konuşulacak seviyede bile değil” diye konuştu.

Rusya'nın Efrin'de YPG'ye yardım ettiği yönündeki iddialara da, Fevzi Süleyman, “Suçlamaya kadar giden büyük iddialar var. Rusya'nın Efrin'e yardımları ve Rojava'nın Amerika ile Rusya arasında paylaşılması gerçeği yansıtmıyor” cevabını verdi.

Karşılıklı çıkar

YPG'nin Efrin Kantonu Savunma Komitesi Sözcüsü, terörle mücadele kapsamında Amerika ile uluslararası koalisyon güçleriyle kurdukları ilişkinin her iki tarafın menfaatine olduğunu ifade etti.

Daha önce Kürtler'e destek veren ülkelerin bugün sırtını döndüğüne dikkat çeken Fevzi Süleyman şunları söyledi: “Suriye'deki milletlerin devrimi başladığında birçok güç 'Ey Selahaddin Eyubi'nin evlatları neredesiniz' sloganı altında işbirliği talep ettiler. Ancak biz o aldatıcı politikanın eskidiğini söyledik. Şimdi de düşmanlık yapıyorlar.”

YORUMLAR 16
  • avşarelleri sarız 7 yıl önce Şikayet Et
    ya rabbi bizi kafirlere karşı üstün kıl onların hesabını görmeyi bizlerede nasibet amin.....
    Cevapla
  • aaa 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin acilen iran aracılığıyla esedle iyi kötü anlaşıp bu pkk çetelerini halletmesi gerekiyor esedde bunlardan rahatsız bizde esed ne kadar zalim olursa olsun türkiye için kolay lokma ama arkasına abdyi almış pkk çeteleri çok büyük bir tehdit 40 yıldır uğraşıyoruz bi 40 yıl daha uğraşmayalım
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Esa2ı yıkmak saddam'ı yıkmak bunlara alet olmak hata daha akıllanmayız biz.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Demek oluyor ki, artık ümitler PKK'ya bağlanmış durumda. İŞİD kukla örgütüyle Erdoğan'ın devrilip Türkiye'de kukla hükümet kurulmasından ümit kesildi. Şimdi olabildiğince PKK'nın önünü açmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • kafkasyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    ağlayanın malı gülene nasip olmaz,gözü yaşlı yetim ve öksüzler hakkı kalmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız