İran'dan sert çıkış! Bu kırmızı çizgiyi geçmektir

İran Devrim Muhafızları'nın lideri Kasım Süleymani, Bahreyn'in, ülkenin en önemli Şii din adamını vatandaşlıktan çıkartmasını kınadı.

İran'dan sert çıkış! Bu kırmızı çizgiyi geçmektir
İran'dan sert çıkış! Bu kırmızı çizgiyi geçmektir
GİRİŞ 21.06.2016 09:16 GÜNCELLEME 21.06.2016 12:59
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani, Şii lider Ayetullah Şeyh İsa Kasım'ı vatandaşlıktan çıkaran Bahreyn'i tehdit edip, "Bunun bedelini ağır ödersiniz" dedi.
Nüfusun büyük çoğunluğu Şii olan ancak Sünni kraliyet ailesi tarafından yönetilen Bahreyn'de yetkililer, Şii lider Ayetullah Şeyh İsa Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarıldığını açıkladı.

Yarı resmi Fars haber ajansının haberine göre, Süleymani, "Manana rejimi Ayetullah Şeyh İsa Kasım'dan uzak dursun yoksa El Halife hanedanlığını devirecek silahlı bir direniş de dahil bunun bedelini ağır öder. "El Halife (Bahreyn Kralı) kesin bir şekilde bilmektedir ki, Şeyh İsa Kasım'a saldırıları bir kırmızı çizgidir ve bu çizgiyi geçmek Bahreyn'i ve tüm bölgeyi ateşe vermek demektir. Bu ise halka silahlı direniş dışında bir yol bırakmayacaktır." dedi.

Nadiren basına açıklama yapan Süleymani, yazılı açıklamasında Bahreyn yönetimini uyarıp, "Rejimin devrilmesi ödeyeceğiniz bedelin sadece hafif bir kısmı olur" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 62
  • Seyfullah Kirmanşah 7 yıl önce Şikayet Et
    İranın kökünü kazımak lazım.İsrailden büyük düşmanımızdır.Lanetullah nursuz karanlık yüzlü mollaları ağzından salyalar akıtarak her cuma hutbesinde sahabeye ümmete sövmeyi sevap sanıyor.Pers ırkçısı kalleşlerin içinde azeriler var onların türk olduklarını unutmaması lazım.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam kendini bir şey sanıyor yaa! Aslında iran bu adamı bir simge yapmaya çalışıyor.bunun gibiler ABD nin becerksizliği yüzünden ortaya çıktı
    Cevapla
  • yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    Meydanda karşılaşırsak dünyada kaçacak bucak ararsın derse biri naparsın general.
    Cevapla
  • Gani 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne havlıyor bu köpek. Amerika ve İsrail'in gizli köpeği ve 100 binlerce Müslüman masumun katili
    Cevapla
  • Islam Nur 7 yıl önce Şikayet Et
    slm.cogu yorumcularin ya da nefretle dolu ya dagercekleri gormemezden geliyolar.bahreyin nufusu yuzde 80 siia dir nasilda sunni kraliyet yonetiyo buna garib gelmezmi mezhepcilik yapmiyom sadece gercekleri konusuyom lutfen her kez saygili olsun Islamda meshepcilik yok ne yazik ki bizde bu donemde yasiyoz ve aynen hatalaren devamediyoz.Allah cc akil fikir versin ve selam
    Cevapla
  • müdür 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru ama Suriye'nin de yüzde 90'ı Sünnidir.İran Bahreyn'e laf edeceğine kendine baksın.
    Cevapla
  • Trabzonlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Kurduğun ilk iki cümleye cevap vereyim; Suriye savaştan önce 21 milyon nüfusluydu bu nüfusun 2,5 milyonu dürzi yani arap alevisiydi ve esad bir dürzidir, ırak türkmen ve sunni ülkesidir ama şuan orayı şia sapkınları yönetiyor. tamam mı cevabını aldın mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!