Tehdit yağdıran İranlı komutana sert yanıt

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife'nin danışmanı Nebil el-Hamer, İranlı komutan Süleymani'nin çıkışına tepki gösterdi.

Tehdit yağdıran İranlı komutana sert yanıt
Tehdit yağdıran İranlı komutana sert yanıt
GİRİŞ 21.06.2016 13:33 GÜNCELLEME 21.06.2016 13:33
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Nebil el-Hamer, İran'ın desteklediği Şeyh İsa Ahmed Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasına verilen tepkinin "Şeyh Kasım ile Devrim Muhafızları" arasındaki bağlantıyı ortaya koyduğunu söyledi. Bahreyn Kralı'nın danışmanı Hamer, bu ülkedeki Şiilerin lideri muhalif din adamı Şeyh Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasına İran Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani ve Hizbullah tarafından gösterilen tepkiye sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.

Hamer, "İsa Kasım'ın, İran'ın projesinin bir parçası ve Devrim Muhafızları ile ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Hizbullah ve Kasım Süleymani de bunu onayladı." ifadelerini kullandı.
Bahreyn İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Şeyh Kasım'ın "mezhepçilik ve şiddet propagandası yaparak dış güçlerin çıkarları için çalıştığı" gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkarıldığı belirtilmişti.

Şeyh Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarıldığının duyulması üzerine İran Devrim Muhafızları'nın sınır ötesi faaliyetlerini yürüten Kudüs Kuvvetleri'nin komutanı Kasım Süleymani, Bahreyn yönetimini silahlı direnişle tehdit etmişti.

İran'ın 'Gölge Komutan' lakaplı korgenerali Kasım Süleymani, konuyla ilgili, "Sabrımız taşıyor. İsa Kasım'a zulmetmeye devam ederseniz, karşılığını misliyle alırsınız. İç savaş tecrübesi yaşarsınız" demişti.

Lübnan'daki Hizbullah hareketi ise bir bildiri yayımlayarak Bahreyn'in Şeyh Kasım'ı vatandaşlıktan çıkarmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunmuştu.

 

YORUMLAR 13
  • Kral 61 7 yıl önce Şikayet Et
    İran bu islam coğrafyasından kökü kazıtılıp atılmadıktan sonra hiç bir müslüman ülkeye refah gelmez.İran geçmişten beri tüm İslamın düşmanı olmuştur...
    Cevapla
  • Kamikazi 7 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz müslümanın lakin bu mezhep olayları olmasa inanın şiirlerin içinde o meshebi örnek almayan binlerce insan var. Bir sürede arkadaşım var Şii ama çok farklı bişi Şii ler. Yanlışlarına çokk doğrularına lakin kendilerinden başka kimseyi tanımazlar. Unutmasınlar bu dünyada onların 3 veya 4 katı Sünni var. O Nalet okudukları peygamberlerin hesabını nasıl verecekler acaba merak konusu.
    Cevapla
  • 007 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu iran nedir? neden bu iranı bir araya gelibte haritadan sılmıyoruz? ama nerde biz Sünnilerde birlik zaten birlik olsaydı bugün doğuda arab ülkelerinde Amerikan rus İngiliz iran fransa cirit atamazdı. yazıklar olsun bizim gibi adamlara.
    Cevapla
  • malcolmx 7 yıl önce Şikayet Et
    iran esasen müslüman bir ülke değildir kimse kimseyi kandırmasın adamlar eski mecusi geleneklerine hasretler bunu da geri getirmeye çalışıyorlar Müslümanlar arasında ikilik ve çatışma çıkarmalarının tek sebebi budur. ayırca dünyada abd, rusya, israil, fransadan sonra en fazla yahudinin olduğu ülke irandır (bağımsız kaynaklara bakabilirsiniz) israil ile sataşmalarına bakmayın israilin en büyük destekçisi ve dostu irandır.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    İran ortadogunun çıban başı bir ülkesidir Şii diyede bir mezhep yoktur sapık topluluklardan biridir. İnanın başının ezilmesi lazım müslümanlıkla alakaları yoktur. Sahibi efendilerimizin bir çoğuna hakaret ederler onun için sapık bir anlayışları vardır daişşin içinde belkide en çok İran kökenli sapıklar vardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!