Ban Ki-mun Gazze'ye gidecek

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail, Gazze ve Batı Şeria'yı ziyaret edecek.

Ban Ki-mun Gazze'ye gidecek
Ban Ki-mun Gazze'ye gidecek
GİRİŞ 21.06.2016 22:14 GÜNCELLEME 21.06.2016 22:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın Avrupa ve Ortadoğu ziyaretlerine ilişkin bilgi verdi.

Genel Sekreter'in 24 ve 25 Haziran'da Fransa'da temaslarda bulunacağını anlatan Dujarric, Ban Ki-mun'un buradan 26 Haziran'da Kuveyt'e geçerek Kuveyt Emiri ve Başbakanı ile görüşeceğini ardından Yemen müzakerelerini sürdüren BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed ve Yemenli taraflarla son durumu ele alacağını söyledi.

Ban Ki-mun'un buradan 27 Haziran'da İsrail'e gideceğini ve Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşeceğini kaydeden Dujarric, Genel Sekreter'in 28 Haziran'da ise Gazze'yi ve Batı Şeria'yı ziyaret edeceğini ifade etti.

Dujarric, Gazze'de BM'nin Filistin'e yardım kuruluşu (UNRWA) tarafından işletilen kız okulunu ve Gazze'deki inşaat projelerini inceleyeceğini, ardından Batı Şeria'ya geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Rami Hamdallah ile görüşüp iftar yemeğine katılacağını kaydetti.

Ban'ın, bölgeye götüreceği mesajlardan birinin Gazze'ye mal giriş çıkışının iyileştirilmesi olacağını belirten Dujarric, bu mal girişlerinin gerek Mısır gerekse İsrail üzerinden olsun artırılması gerektiğini dile getirdi.

Dujarric, bir gazetecinin İsrail'in terörle mücadele adı altında hazırladığı yasaları sorması üzerine de terörle mücadelenin uluslararası hukuk altında olması gerektiği mesajını BM'nin her zaman vurguladığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 1
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    git git çok büyük işler başarıyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış