PYD tam bir fiyasko oldu

Rakka ile Menbiç’te kara gücü olarak kullanılan PYD tam bir fiyaskoya dönüştü. Örgüt, IŞİD’e karşı gerilerken, Irak’a kaçışlar başladı.

PYD tam bir fiyasko oldu
PYD tam bir fiyasko oldu
GİRİŞ 23.06.2016 11:15 GÜNCELLEME 23.06.2016 11:15
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Başta ABD olmak üzere, Rusya ve bazı NATO ülkelerinden askeri destek alan terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD, Rakka ve Menbiç operasyonlarında terör örgütü IŞİD’e karşı yenilgiler almaya başladı.

En son, Menbiç yakınlarında IŞİD’li teröristler DSG güçkerine bağlı Menbiç Askeri Meclisi üyelerine karşı ani taarruz başlattı, en az 28 Askeri Meclis üyesini öldürerek kentin güneyinde üç köyü geri aldı. Suriye’de Kürt liderleriyle görüşmeler yapan Hak-Par kurucusu İbrahim Güçlü, PYD projesinin askeri ve demokrasi fiyaskosu ile sonuçlandığını, çözülme sürecine girdiğini söyledi. 
 
BARZANİ’YE KAÇIŞ
 
Kuzey Suriye’de PYD safında savaşan Kürtlerin, Kuzey Irak’taki Barzani yönetimine sığınmaya ya da Türkiye’ye kaçmaya başladığına dikkat çeken İbrahim Güçlü, “PYD içinde savaşan Kürtler tepkili. Suriyeli Kürtler, geçici bir süre PYD tarafından aldatılsalar bile, artık, örgütün zulüm ve işkencelerine karşı hareket etmeye başladılar” şeklinde konuştu. İbrahim Güçlü, ABD’nin “PYD’yi kara gücü” olarak meşrulaştırma çabalarının da fiyasko ile bitmek üzere olduğunu kaydetti ve IŞİD’in değil temizlenmek hatta son günlerde ‘ilerlemeye’ başladığını belirtti. PYD egemenliğine geçen bölgelerin bölgedeki Kürt halkı için eziyete dönüştüğünü belirten İbrahim Güçlü, şunları söyledi: 
 
150 KÜRT TÜRKİYE'YE KAÇTI
 
“PYD’nin Kürtler için ne yaptığına bakalım? Rojova’yı mı korumuş yoksa Kürtler için yeni zindan mı kurmuşlar görelim. PKK ve PYD, kendileri için yeni bir sistem kuruyor. Kürtler, mazlum bir millet olarak nerede ve nasıl mücadele edeceklerini bilmeli”. Geçen hafta, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 150 kadar Suriyeli Kürdün bölgede PYD’nin kurduğu baskı ortamı nedeniyle Türkiye’ye kaçtıklarını belirtmişti.

YORUMLAR 22
  • harput 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu PKK türevleri kalleşçe öldürmeyi bilirler bunlara güvenenlerin aklına tüküreyim.
    Cevapla
  • deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    ya artık bunları niye alıyorsunuz hain mi besleyeceğiz.
    Cevapla
  • Hasancan 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye sokmayın bunları artık. Bir Müslüman bir delikten ikinci defa ısırılmaz arkadaş. Şehitlerin kemiklerini sızlatmayın.
    Cevapla
  • pkk pydyapıyor 7 yıl önce Şikayet Et
    hırsız pyd. iranı suriyeyi rusyayı ırakı ve türkiyeyi birbirine düşüren, müslümanları katleden, abd ye istihbarat veren, saddamı astıran, iran ırak ve türk askerlerini şehit ettiren hep bu pydliler. abd yi özellikle buraya getiriyorlar. onların desteğiyle acemleri arapları ve türkleri katlediyorlar. ama pyd nin sonu çok kötü.
    Cevapla
  • mhmt 7 yıl önce Şikayet Et
    suriye ve ırakta yezidi dinsiz bir devlet ve statü kurmak bunların amaçları.inançlı (sünni-şii-dindar) kürt arap ve diğer halkları baskı ve zulümle bölgeden uzaklaştırmak için oynanan oyunlar bunlar.Demografik yapı ile oynanıyor...sonrası malum parçala böl ve yut.onlarda çok pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak.abd ingiliz israil rusya buraları onlara yem etmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!