İran, IKBY'nın sınırlarını bombalıyor

PKK'nın İran'daki kolu YRK'lıların Kuzey Irak'taki bölgesel yönetim sınırından saldırması Barzani'yi zora soktu.

İran, IKBY'nın sınırlarını bombalıyor
İran, IKBY'nın sınırlarını bombalıyor
GİRİŞ 26.06.2016 15:44 GÜNCELLEME 26.06.2016 15:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran ordusunun, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine bağlı Soran ilçesindeki dağlık sınır alanını obüs atışlarıyla bombalaması sonucu ilk belirlemelere göre 5 sivilin yaralandığı belirtildi.

Söz konusu bölgenin İran tarafından bombalanmasına ilişkin AA muhabirine konuşan Soran İlçesi Kaymakamı Kırmanç İzzet, obüs atışlarıyla yapılan bombalama sonucu 3'ü çocuk toplam 5 sivilin yaralandığını ifade etti.

Obüs atışlarının sabahın erken saatlerinde başladığını ve halen de yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten İzzet, birçok tarım alanın da zarar gördüğünü söyledi.

İran'ın neden bölgeyi bombaladığına ilişkin sorulan soru üzerine İzzet, PKK'nın İran'daki kolu YRK'li teröristleri kastederek "İran Kürdistan Demokrat Partisi'nin bölgedeki varlığı ve İran'ın Mehabad ( Batı Azerbaycan Eyaleti) kenti ve diğer bölgelerdeki askeri faaliyetlerinin yoğunlaşmasından kaynaklanıyor." cevabını verdi.

Öte yandan Barzani'nin Tahran'daki temsilcisi Nazım Debag, daha önce kendi sınırlarından İran'a karşı herhangi bir eylem yapılmayacağına dair bir anlaşma imzalandığını fakat YRK'lıların bunu bozduğunu söyledi.

İRAN KANDİL'E NEDEN SES ÇIKARMIYORSUNUZ DEDİ

Debag, “İranlı yetkililer, ‘Türkiye durmadan Kandil’i bombalıyor ses çıkarmıyorsunuz, konu bize gelince haykırıyorsunuz’ diyor. Böyle giderse çatışmalar daha da şiddetlenecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 14
  • süleyman şah 7 yıl önce Şikayet Et
    iran kaşınıyor...
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye teröristleri vuruyor . iran, kürt sivilleri vuruyor kasıtlı olarak bide haber yapıyorlar. tabi türkiye barzaniyi destekliyor iran, ırak şii hükümetini destekliyor abd yi destekliyor . iran, abd nin hazar denizi iran ırak suriye akdeniz koridorunu destekliyor ve bu yönde çaba sarfediyor önlerinde de Barzani engel teşkil ediyor oyüzden Barzani nin ortadan kaldırılması gerekiyor
    Cevapla
  • ..... 7 yıl önce Şikayet Et
    amerkan oyunudur
    Cevapla
  • ömer faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    hani iran pkk yı destekliyordu ne oldu. pkk iranın baş düşmanıdır gafiller israil ne söylerse inanıyorsunuz. Allah İran a zeval vermesin yoksa işimiz zor.
    Cevapla
  • zaid 7 yıl önce Şikayet Et
    müslümanların en büyük düşmanı iran Allah yerin dibine batırsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar