Bağdat'ta ölü sayısı yükseliyor!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen bombalı saldırıda ölü sayısının 204'e yükseldiği bildirildi.

Bağdat'ta ölü sayısı yükseliyor!
Bağdat'ta ölü sayısı yükseliyor!
GİRİŞ 04.07.2016 12:53 GÜNCELLEME 04.07.2016 12:53

Irak Sağlık Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın merkezindekiKarrada bölgesinde meydana gelen saldırıda ölü sayısı 204'e çıktı.

Karrada bölgesindeki saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenirken, ülkede 3 gün ulusal yas ilan edilmişti.

İBADİ'DEN FLAŞ KARAR

Irak devlet televizyonunun verdiği haberde, "İbadi, Bağdat ve diğer illerde güvenliğin sağlanması için bazı talimatlar verdi. Bunların en önemlisi, Bağdat ve tüm illerdeki kontrol noktalarında bulunan elle taşınır patlayıcı tespit cihazlarının toplatılması. İbadi, bu cihazlarla ilgili yapılan yolsuzluklar ve ülkeye girmesini sağlayan tüm taraflara karşı inceleme talimatı da verdi." denildi.

İbadi, ayrıca kontrol noktalarında nöbet tutan güvenlik güçlerinin cep telefonu kullanmasına yasak getirdi ve Bağdat Operasyonlar Komutanlığını Bağdat'ın çevresininin güvenliğini hızlıca sağlamaya çağırdı.

Bağdat semalarında istihbarat keşif uçuşlarını artırılması için Ortak Operasyonlar Komutanlığına da talimat veren İbadi, Ortak Operasyonlar Komutanlığının ayırca Bağdat'ın güvenliğini sağlama görevini Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Güvenlik Müsteşarlığı ve Muhabarat Dairesi ile yürütmesini istedi.

İbadi, Bağdat'taki kontrol noktalarının düzenlenmesi planının da yeniden gözden geçirilmesi talimatı verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular