Salih Müslim'den flaş açıklama

PYD Eş Başkanı Müslim, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yeniden normalleşmesi özerk yönetim programına etki etmeyecek dedi.

Salih Müslim'den flaş açıklama
Salih Müslim'den flaş açıklama
GİRİŞ 04.07.2016 15:19 GÜNCELLEME 04.07.2016 15:22
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Lübnan'da yayımlanan ve Arap dünyasının prestijli gazetelerinden El-Hayat gazetesine konuşan PKK'nın Suriye'deki partisi PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye- Rusya ilişkilerinin normalleştirilmesini değerlendirdi. Salih Müslim, sınırda Rus uçağının düşürülmesiyle gerilen Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yeniden normalleşmesinin özerk yönetim programlarında bir değişikliğe yol açmayacağını söyledi. Rojava'da federasyondan vazgeçmeyeceklerini ve Afrin ile Kobane'yi birleştireceklerini anlatan Müslim, şöyle dedi:

"Batı Kürdistan'da (Suriye'nin kuzeyi) 3 ABD üssü var. ABD öncülüğündeki Uluslararası koalisyon ve Washington'un desteğine güveniyoruz. Dış dünya ile diplomatik ilişkilerin geliştirilmesinin önünü açan ve Kürtler'e ait ayrı bir bayrak kabulü de dahil olmak üzere 85 maddeden oluşan bir federal Anayasa taslağı hazırlıyoruz."

El-Hayat Gazetesindeki aynı haberde görüşlerine yer verilen Suriye Demokratik Konseyi Eşbaşkanı İlham Ehmed ise, Menbiç ile Afrin arasında bulunan bölgeler başta olmak üzere, IŞİD'in elinde bulunan alanlar Suriye Demokratik Güçleri'nin (DSG) hedefi olacağını ifade ederek, Ankara'nın özellikle kendilerinin oluşturduğu kurumsal ve federal bileşenler üzerinde olumsuz bir etkisinin olamayacağı söyledi. Rusya'nın süper bir güç olarak IŞİD'in yenilmesi için etkin bir rol oynayan DSG'Yi karşısına almayacağını vurgulayan Ehmed, darbenin Türkiye'nin desteklediği Suriye muhalefetinde daha fazla hissedileceğini dile getirdi.

"OBAMA'NIN IŞİD TEMSİLCİSİ YPG'NİN EN ATEŞLİ TARAFTARI"

Gazete, Suriye'deki Kürtler'e en büyük desteğin ABD'den geldiğine atıfta bulunarak, Başkan Barack Obama'nın Uluslararası Koalisyon Özel Temsilcisi Bret McGurk'un 50 binlik askeri güce sahip PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin en büyük ateşli taraftarı olduğunu yazdı.

YORUMLAR 123
  • hadi bakalım 7 yıl önce Şikayet Et
    aşkım aşkım yanlış yollardasın.demedi deme bu yolun sonu hem dünya hem ahirette hüsran.
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin güneyinde pyd pkk diye bir oluşuma fırsat vermeyeceğiz !BİLİNE !
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    şu adammıdır bilmem bir haltada benzemiyor TÜRKİYE niye bunun gibileri konuşturuyor bilmem Rusya gelib İstanbul'un göbeğinde Çeçen liderletini vurup gidiyor helal olsun bizde salıveriyoruz
    Cevapla
  • yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    icimizdeki hainler sagolsun
    Cevapla
  • Fuzul 7 yıl önce Şikayet Et
    'Kürtlere ait bir bayrak'; yahudilerin istediği, imanı zayıf kürtlerin yuttuğu bayrak projesi. Kafir çalışıyor, hain yutuyor, vatansever şimdilik not alıyor. Hesab zamanına biraz daha var..
    Cevapla
  • Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd'ye cok guvenmis taze tabi daha :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?