İran Azerbaycanı'nda hakaret protestoları büyüyor

İran'da Türklere ağır hakaret edilmesi üzerine Tebriz, Urmiye ve Erdebil başta olmak üzere bir çok şehirde protestolar sürüyor.

İran Azerbaycanı'nda hakaret protestoları büyüyor
İran Azerbaycanı'nda hakaret protestoları büyüyor
GİRİŞ 29.07.2016 15:29 GÜNCELLEME 29.07.2016 15:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İran'da yerel bir gazetenin ülkede yaşayan Türklere hakaret etmesi üzerine başlayan protestolar büyüyor. Tebriz, Urmiye ve Erdebil şehirlerinde devam eden protestolarda onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Sosyal medyada verilen tepkiler, Azeri nüfusun yoğun olduğu Tebriz ve Urumiye kentlerinde protesto gösterilerine dönüşüyor. Gösteriler sırasında bazı eylemcilerin gözaltına alındığı da iddia edilmişti.

İran'daki Azeriler daha önce de birçok kez Türklere hakaret edildiği gerekçesiyle gösteriler düzenlemişti. Son olarak geçen yıl kasım ayında devlet televizyonunda yayınlanan bir çocuk programında ülkedeki Türklere hakaret edilmesi tepki toplamış ve Tebriz başta olmak üzere birçok kent, ülkedeki Azerilerin gösterilerine sahne olmuştu.
Öte yandanTepkilerin artması üzerine gazetenin genel müdürü Muhammed Rıza Rabbani açıklama yaparak özür diledi.

YORUMLAR 13
  • sebri 7 yıl önce Şikayet Et
    yalan haber
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan dün ordaydım. ne yalanı
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş İran halkı Türk soydaşlarımızı kardeşleri olarak her zaman saygıyla sevmelidir çünkü yüzlerce yıldan beri devam eden İngiliz derin devletinin siyasetinde öncelikle Türklere ve İslam'a olan kinleri nedeniyle Türklerin ve İslam'ın yok edilmesi için büyük oyunlar oynamaktadır bütün Müslüman kardeşlerimiz uyanık olmalı bu oyunları sezerek mezhep ve soy farkı gözetmeden birbirlerini kardeş olarak sevmeli ve birlik olmalıdır.Çünkü,zalim,İslam Birliğinin kurulabileceğinden çok korkuyor ve bunu önlemek için her türlü zalimliği yapıyor ve yapacak.
    Cevapla
  • servet kocaağa 7 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin İran'ın yarıya yakını Türk asıllı ama şii mezhebini etkisiyle yine farslara taparlar. Şah İsmail'de Türktü ama ömrünü şii propagandasına adamıştı.
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    bazı arkdaşlar yanlış anlamış sanırım iranın yarısı azeri türk dür !!hakaret edenler farisi olan taraf türklere hakaret ediyor !! iran bölünecek türklerde türkiye ye katılacak !!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • kisai 7 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah...
    Cevapla
  • Haksoz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence uyanik olmalyiz . buda abdnin yeni plani sinsisce clisip bolgede yeni bir savas planlyorlar . aman dikkat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler