Münbiç IŞİD'den temizlendi

ABD destekli Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Halep'in kuzeyinde IŞİD kontrolündeki Münbiç ilçesini ele geçirdi.

Münbiç IŞİD'den temizlendi
Münbiç IŞİD'den temizlendi
GİRİŞ 12.08.2016 17:39 GÜNCELLEME 12.08.2016 17:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, SAK ve PYD, Fırat nehrinin batısında, iki buçuk aydır saldırdığı Münbiç'i terör örgütü IŞİD'den aldı. IŞİD militanları, Suriye'nin Halep ilinin kuzeyindeki ilçede, ellerindeki son yerleşim yeri Sirb mahallesinden çekilerek, canlı kalkan olarak kullandıkları 500 kadar sivil ile kuzeyde Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesine yöneldi. Kaçmak isteyen bazı sivillere DAEŞ militanları ateş açarken ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi alınamadı.
SAK ve PYD operasyonunu destekleyen koalisyon uçakları da ilçeden bir arada çıkan militanları ve sivilleri hedef alırken, saldırıda 20'den fazla kişi öldü.

SAK ve PYD güçleri, IŞİD kontrolündeki Münbiç'e yönelik operasyonu geçen mayıs ayının sonunda başlatmıştı. Fırat'ın batısından ilerleyerek çok sayıda köyü ve beldeyi ele geçiren gruplar, ilçeyi 2 aydır kuşatma altında tutuyordu.

IŞİD, Suriyeli muhaliflerin elindeki Münbiç ilçesinin denetimini 2014 yılının başında ele geçirmişti. SAK, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) çatısı altında yer alıyor.

ABD yönetimi, Fırat'ın batısındaki Münbiç ilçesinin IŞİD'den alınmasının ardından operasyonlara katılan PYD militanlarının burayı terk edeceğine dair Türkiye'ye güvence vermişti.

YORUMLAR 5
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi de PKK dan kurtulmasını bekliyeceğiz.Ama Karşımızda amerika olacak.Artık Türkiye müttefikimiz değil diye mesajları var
    Cevapla
  • enver şatır 7 yıl önce Şikayet Et
    sahte işgal, sahte kurtarış. ABD giderse bölgede hiç bir terör örgütünün kalacağına inanmıyorum...
    Cevapla
  • DADAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    PKK için sevinmemiz mi gerekiyor temizlendi mi yoksa daha beter kirlendi mi
    Cevapla
  • HAKAN YIGIT HOLLANDA 7 yıl önce Şikayet Et
    evet abd terk edecek o bolgeleri ama kurtlerin kolay kolay cikmayacagi asikar :d BUNU GORMEYEN DEVLET BUYUKLERIMIZ BU BOS SOZLERE ALDANMASIN HEMEN HAREKAT BASLATILSIN YOKSA YINE COK GEC KALDIK DIYECEGIZ
    Cevapla
  • Ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir Işid gitti öbür Işid geldi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt