Rus uçakları artık İran üssünde

Rusya Suriye'deki muhalifleri vurmak için ilk kez İran'ın Hamedan Hava Üssü'ne stratejik bombardıman uçakları konuşlandırdı.

Rus uçakları artık İran üssünde
Rus uçakları artık İran üssünde
GİRİŞ 16.08.2016 09:10 GÜNCELLEME 16.08.2016 13:17
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Suriye'deki muhalif güçleri vurmak için bugüne kadar Rusya'daki Modzok hava üssünden kalkan Rus stratejik bombardıman uçakları, Moskova-Tahran arasında imzalanan anlaşmayla İran'ın Hamedan hava üssünde konuşlandırılmaya başlandı.

El Masdar News'un haberine göre bu konuşlandırma, Rus uçaklarının Suriye'deki uçuş sürelerini yaklaşık yüzde 60 azaltacak. Bu da Kremlin'e hem tasarruf sağlayacak, hem de hava saldırılarının etkinliğini artıracak.

Bugüne dek Modzok'tan havalanan TU-22M3 tipi stratejik bombardıman uçakları, Palmira'daki hedefleri vurmak için 2150 kilometre kat ederken, Hamedan'dan kalkan uçaklar sadece 900 kilometre mesafe uçacak.

YORUMLAR 23
  • Bahoz 7 yıl önce Şikayet Et
    Ama uçaklar iyimiş
    Cevapla
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriye güçleri ve rojava güçleri büyük bir ihtimanle kanlı yağmacı yankesici hırsız terör çetelerine karşı ortak operasyon yapacaklar rusyanın ABD le beraber operasyon yapacağız demesi bu anlama geliyor
    Cevapla
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede teröristlere yatırım yapanlar ne oldu teröristler suriyeyi işgal edebildimi bu kanlı yağmacı hırsız yankesici işid öso elnusra teröristleri sivil masun insanları şehid etmekten başka ne yaptılar şimdi teröristlerin işgal ettiği yerler yavaş yavaş özgürleşiyor allahütalanın laneti zalim teröristlerin üzerinde olsun
    Cevapla
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ABD gibi sadece işid teröristlerin karşı değil rusya suriyedeki bütün terör örgütüne karşı ve rusya suriyenin bütün halkını kucaklıyor
    Cevapla
  • Taktik 7 yıl önce Şikayet Et
    Muhalifler kandırılıyor. Rusya İran Daeş Pyd Esed muhaliflere saldırıyor. ABD ise muhalifleri Esed ile oyalarken arkada kuzeyi PYD ye peşkeş çekiyor. Muhalifler Esed ve Rusya ile ateşkes yapıp Daeş ve PYD ye saldırmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'