ABD Haseke'ye uçak gönderdi

Esed rejiminin YPG'ye gerçekleştirdiği saldırıların ardından Haseke'ye savaş uçaklarını gönderdi.

ABD Haseke'ye uçak gönderdi
ABD Haseke'ye uçak gönderdi
GİRİŞ 20.08.2016 08:07 GÜNCELLEME 20.08.2016 08:20
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Suriye Ordusunun Haseke'de PKK'nın kolu YPG'nin (Kürt Savunma Birlikleri) kontrolündeki alanlara yönelik Perşembe günü başlayan hava saldırıları Cuma günü boyunca devam etti.

ABD Savunma Bakanlığı ise Suriye ordusunun hava saldırılarının olduğu sırada ABD ordusuna bağlı özel kuvvetlerin de bu bölgede olduğunu belirtti.

Bakanlık sözcüsü Jeff Davis, kuvvetlerinin korunması için savaş uçaklarının Haseke için havalandığını söyledi. 

Davis, koalisyon uçaklarının bölgeye ulaştıkları sırada Suriye uçaklarının bölgeden ayrılmakta olduklarını belirtti. Pentagon sözcüsü, "Bu epey olağandışı. Rejimin YPG'ye karşı daha önce böyle bir harekette bulunduğunu görmemiştik" dedi.

Davis, 'bildiği kadarıyla, Suriye'de ilk kez koalisyon güçleri uçaklarının Suriye yönetiminin bir hava saldırısıyla ilgili bir olay nedeniyle havalandığını' söyledi. Sözcü, 'Suriye'yi Rusya ile iletişim kanalı üzerinden uyardığını ve tehdit durumunda sahadaki koalisyon güçlerini savunacağını ilettiğini' belirtti.

YORUMLAR 70
  • Dobradobr 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD nereee Suriye nere. Soysuz sen kendi çöplüğünde kendi çöplüğünü temizle. Kendilerini bir numara demokrasi ülkesi sanıyorlar, sarı kafayı trumpı susturuyorlar. Oha hemde kocaman OHA. Kim kimi kandırıyor. BİZİ Asla.
    Cevapla
  • esas 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika yanaşmak isterse ve muhalifler derse hiç acımayın rusya ile çözüme gidilsin oradaki seçimlerle özgürce liderlerini seçsin suriyeliler . ABD buraya bozguncu girdi. Bize yaptıklarından bölgenin anasını ağlatmak için orada olduğu belli. Suriyeli alimler halkı şia tehlikesine karşı biliçlendirirse de şia bir halt yapamaz.
    Cevapla
  • senol 7 yıl önce Şikayet Et
    ypg ye dokunulunca hemen özel kuvvetlerimiz var deyip korumaya geçtiniz taktik hep aynı ama o ypg yalakası özel kuvvetlerinizi tabutlarla göndericez inşallah pkk ve ypg işbirlikçisi katil abd bir gün hesap vereceksin...
    Cevapla
  • Turkuaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoguyu kana bulayan pkk.pyd.abd muttefikligi birkez daha kanitlanmis oldu.once isidi kullandi sonrada pkk yi kullanmaya basladi.amac pkk yi kullanip israile toprak acmak.
    Cevapla
  • cenk 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesin incirlik üssünün elektriğini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!