PYD, ABD'ye çekileceğine dair söz vermiş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, PYD'nin aldıkları bölgeleri halka bırakacağına dair söz verdiğini söyledi.

PYD, ABD'ye çekileceğine dair söz vermiş
PYD, ABD'ye çekileceğine dair söz vermiş
GİRİŞ 25.08.2016 09:57 GÜNCELLEME 25.08.2016 09:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, ABD ile Türkiye arasında yeniden inşa edilmesi gereken bir ilişkinin söz konusu olmadığını belirterek, “Bizim Türkiye ile bağımız, NATO üzerinden müttefikliğimiz zaten çok güçlü.” dedi.

Sözcü "Kürt komutanlar, IŞİD’den kurtardıkları alanları yerel halka bırakacaklarına dair söz verdiler." diye konuştu.

Trudeau, günlük basın toplantısında terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin Fırat nehrinin batısındaki varlığına ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Türkiye ziyaretine ilişkin soruları cevapladı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Ankara ziyareti sırasında Kürt güçlerin Fırat’ın batısından çekilmemesi durumunda ABD’nin desteğini alamayacaklarını söylediğinin hatırlatılması üzerine Trudeau, Kürtlerin operasyonların ardından çekileceğine dair kendilerine söz verdiklerini hatırlattı. Trudeau, “Kürt komutanlar, IŞİD’ten kurtardıkları alanları yerel halka bırakacaklarına dair söz verdiler. Onların bu sözlere bağlı kalmalarını bekliyoruz. IŞİD’ten kurtarılan alanların kontrolü yerel halkta olmalı.” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın bugünkü ziyaretinin Ankara ile Washington arasında PYD güçlerine dair ihtilafı giderip gidermediğine yönelik bir soru üzerine Trudeau, “Başkan Yardımcısı Biden’ın ziyareti bizim Türkiye’yi sadece NATO’da önemli bir müttefik olarak gördüğümüzü değil aynı zamanda Türkiye’nin IŞİD’e karşı verilen mücadelede önemli olduğunu çok iyi ortaya koyuyor.” diye konuştu.

Trudeau, ABD’nin Türkiye ile ilişkilerini yeniden onarma çabasına yönelik söylemi kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, “Yeniden inşa edilmesi gereken bir ilişki olduğunu kabul etmiyorum. Bizim Türkiye ile bağımız, NATO üzerinden müttefikliğimiz zaten çok güçlü.” ifadelerini kullandı.

GÜLEN'İN İADESİ TALEBİ

Trudeau, Fetullah Gülen’in iade edilmesine yönelik soruları da cevapladı. Suçluların iadesine ilişkin süreçlerin her daim zaman aldığına işaret eden Trudeau, Türk tarafının teslim ettiği materyalleri analiz etmeyi sürdürdüklerini belirtti.

Trudeau, bu süreçte Türk muhataplarıyla çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti. Aralarında iade anlaşması bulunan bir ülkenin bir kişinin iade edilmesi talebinde bulunduğunda, ABD’nin kendi yasaları gereği, bu kişiyi en azından gözaltına almak veya bu kişiye ülkeyi terk edemeyeceğini söylemek zorunda olup olmadıklarının sorulması üzerine Trudeau, “Bunun iade talebinin bir parçası olabileceğini düşünüyorum. Ancak bu konuda (Gülen'in iadesi) herhangi bir karar verilip verilmediğine dair bilgim yok.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 2
  • Ali ve Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Söz verdi deyip durma, cik de ertesi günü süpür at, onlar kendi cikmaz. ABD ve AB cok saflar teröristlerin sözüne inaniyorlar.
    Cevapla
  • cin ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Yalaaaaan, vallahi hepsi yalan. Söz vermişle geçiştiremezsiniz. Çık kardeşim diyeceksin ve gereğini yapacaksın. Topu taca atan kelimelerle kimi kandırıp oyalıyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!