İran sessizliğini bozdu! Flaş Cerablus açıklaması

Türkiye'nin Cerablus'a yönelik başlattığı askeri hareket konusunda uzun süre sessiz kalan İran'dan ilk resmi açıklama geldi.

İran sessizliğini bozdu! Flaş Cerablus açıklaması
İran sessizliğini bozdu! Flaş Cerablus açıklaması
GİRİŞ 26.08.2016 09:44 GÜNCELLEME 26.08.2016 11:14
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, askeri harekâtın Şam yönetimiyle koordineli olarak yapılması gerektiğini ifade etti.

Kasımi,  "Suriye topraklarındaki terörist gruplarla mücadele, uluslararası hukukun temel ilkelerinden biri olan o ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı gösterilerek merkezi yönetimle koordineli şekilde yapılmalı" diye konuştu.

İranlı Sözcü, "İran olarak terörizmle mücadelenin uluslararası bir yükümlülük olduğunu ve bu menfur olguya karşı bölge ülkelerinin ortak işbirliği içinde olmaları gerektiğine inanıyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 86
  • dudayev 7 yıl önce Şikayet Et
    bu açıklamayı yapanın beyni çalışmıyor biz zaten merkezi yönetimi tanımıyoruz tanımadığımız bir yönetimle koordineli nasıl çalışılır sormak lazım sizler sadece şiilerin hakkını savunurken biz türkiye olarak dünyadaki tüm mazlımların haklarını sanunuruz savunmaya da devam ederiz sizin dininiz şiilik bizim ise islamdır aramızdaki en önemli fark budur.
    Cevapla
  • mollacık 7 yıl önce Şikayet Et
    molla bozuntu.. sız orada legal turkiye illegal mi o ldu....musluman kanına israil icin girin...bizi suclayın oyle......
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    İşinize gelmedi TÜRKİYE nin tek başına girmesi menfaatlerinize ters oldu.
    Cevapla
  • boşver 7 yıl önce Şikayet Et
    eee generallerinizin işi işid mi esadı ayakta tutmaya çalışmak mı? PKK ateşi size de gelecek.Sapık toplulukların sonu elbette helaktır.Allah tez vakit hepinizin layığını versin.
    Cevapla
  • gah 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar yemendeki teröristleri desteklerken akılları neredeydi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…