ABD, YPG'ye istihbarat desteğini askıya aldı

ABD, PKK'nın Suriye uzantısı YPG’ye hem Fırat’ın doğusuna çekilme talimatı verdi hem de silah ve istihbarat desteğini kesti.

ABD, YPG'ye istihbarat desteğini askıya aldı
ABD, YPG'ye istihbarat desteğini askıya aldı
GİRİŞ 27.08.2016 09:00 GÜNCELLEME 27.08.2016 09:10
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

PKK’nın Suriye uzantısı YPG, Türkiye’nin ABD hava desteğini de alarak giriştiği Cerablus operasyonu sonrasında en az IŞİD kadar kâbus yaşıyor.

ABD ASKERLERİ ÜSLERİNE DÖNDÜ

DAEŞ’in elindeki Menbic kentini alan YPG, o dönemde kahraman ilan edilmişken bir anda gözden düştü. İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka sitesinin haberine göre, ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın “Fırat’ın doğusuna çekilin’ mesajının ardından ABD’nin Suriye ve Irak güçlerine komuta eden General Steohen Townsend, YPG’lileri eğiten askerlerine üslerine dönme ve desteği kesme talimatı verdi.

"ÇEKİLİRSENİZ DESTEK YENİDEN BAŞLAYACAK"

Ayrıca YPG’ye silah desteği ile paylaşılan istihbarat da durduruldu. PYD lideri Salih Müslim’e ‘Fırat’ın doğusuna çekilme tamamlandığı zaman destek yeniden başlayacak’ mesajı iletildi.PYD ve YPG liderlerinin bu yaklaşım sonrasında şok içinde oldukları belirtiliyor. Askeri uzmanlara göre ABD’nin bu tavrı sonrasında YPG’nin Suriye’nin kuzeyindeki iki toprağını birleştirerek devlet kurma hayali suya düştü. YPG içinden bazı isimlerin Türk askerine direnmek için Fırat’ın batısında kalma kararı aldığı iddia edildi. Musul operasyonuna katılmak için ABD tarafından eğitilen bazı Kürt askerlerin de isyan ettiği ileri sürülüyor.

YORUMLAR 19
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Külliyen yalan.El altından destek verir.
    Cevapla
  • ddd 7 yıl önce Şikayet Et
    Yine mi satıldınız kuklalar.. Satranc bittiii
    Cevapla
  • insanlık 7 yıl önce Şikayet Et
    obamayıda siyonizmin ele geçirmiş gerçekte özgür bir amerika yokki siyonizmin köleleri olmuş bu abd gerçekte bir iskoçya yokki çünkü ingiltere bütün iskoçya halkını özgürlüklerini satın almış gerçekte israil de yuhudilik diye bir din yokki siyonizmin hahamlarlan gerçek yahudileri eline almış yahudilerin gerçek kitabı bizde siyonizmin israillin yarısı iyi yahudilerdir bu yahudiler ne zaman gerçek dinlerini özgürlüklerini yaşasada siyonizler hemen gazzeya filistine saldırım iyi yahudileri uyutuyorlar burdan sesleniyorum dünyadaki bütün raçhel ailelerini kim öldürürse milyonlar ca dolar ödül vad ediyoruz siyonizim yok edilecektir
    Cevapla
  • pashatorunu 7 yıl önce Şikayet Et
    "elin atına binen çabuk iner " demiş atalarımız. herkesle yatağa girene de çok şeyler denir. uzak hayaller için haçlılara uşaklık etmeyi bırakın kardeşlerimizin safına katılın "bütün MÜMİNLER kardeştir"...
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    ya valahi bunlar manyak be.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı