Adları var, kendileri yok!

Güvenlik kaynakları, PKK’nın Suriye kolu YPG’nin kontrol ettiği Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) röntgenini çekti.

Adları var, kendileri yok!
Adları var, kendileri yok!
GİRİŞ 31.08.2016 09:22 GÜNCELLEME 31.08.2016 09:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynakları Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD kontrolündeki Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) haritasını çıkardı. Buna göre ABD'nin "ortaklarımız" diye adlandırdığı ve Türkiye'nin YPG'nin tepkisi sonrası oluşturulan örgüt tam anlamıyla naylon. 12 Nisan'da sözde 13 farklı örgütün katılımıyla oluşturulan DSG, aslında terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'yi kamufle etmek için kullanılıyor. Örgüt Türkiye'nin tepkisi sonrası "Fırat'ın batısından çekildik" açıklamasını da bu strateji üzerine oynuyor. YPG adına çekilen örgüt, aynı bölgede DSG adıyla mevzilerini güçlendirip tahkimat yapıyor.

13 ÖRGÜTÜN YÜZDE 90'I KÂĞIT ÜST ÜNDE

YPG'nin yönettiği DSG içinde, aynı örgütün kadın militanlarının bulunduğu YPJ ayrı bir örgüt olarak yer alıyor. Burkan el-Fırat, Liva Tuvar el-Rakka, Ceyş-ul Tuvar gibi örgütlerin yer aldığı oluşumda, imzası olmasına karşın birkaç temsilciden ibaret olan örgütler yer alıyor. El-Sanadid Güçleri, Süryani Askeri Meclisi (MFS), Kuzey Güneşi Tugayı, Selçuk Tugayı, El CezireTugayları, Kürt Cephesi, Ceyş-ul Tuvar (Devrim Ordusu), Tahrir Tugayı ve Liva 99 Muşat gibi oluşumlar bu yapı içinde bulunuyor.

YORUMLAR 6
  • 16spor 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç olmazsa suriyedekiler alfabe katili değil bir isimleri var ,bizim burdakiler alfabede harf bırakmadı,zırtolar.
    Cevapla
  • KOCASOLAK 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye acik bir nota verilmelidir,bunca aymazlik ve kalleslik artik örtbas edilememektedir. Ya müttefik olalim yada biz baska müttefikler bulmanin yollarini arayalim. Derhal cin iran ve rusya dan ayrilan ülkelerle yakin temasa gecilecegini deklare etmeliyiz.
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD bu örgütlerle türkiye ye savaş açmıştır gaye türkiyeyi güneyden çevirip sunni islamla arasını açmak gülen darbeside bunu içindir arkasında ABD vardır çünki tayyip akp ile yükseliştedir önünü kesmek istiyoa ABD ALLAH FIRSAT VERMEDİ VERMEYECEKTE
    Cevapla
  • ASAAS 7 yıl önce Şikayet Et
    dost görünümlü düşman ABD
    Cevapla
  • Abdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu köpekler sadece güçten anlar kafaları ezilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim