İran'dan Türkiye'ye: Kaygılıyız derhal durdurun

İran, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan "kaygı duyduğunu" belirterek, operasyonların bir an önce sonlandırılmasını talep etti.

İran'dan Türkiye'ye: Kaygılıyız derhal durdurun
İran'dan Türkiye'ye: Kaygılıyız derhal durdurun
GİRİŞ 31.08.2016 14:11 GÜNCELLEME 31.08.2016 14:13
Bu Habere 277 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, "Tüm ülkelerin Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı göstermesi gerektiğini" vurguladı.

Kasımi, "Türkiye'nin Suriye topraklarında varlığını sürdürmesi, bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getirecektir. Çatışma alanının Suriye'nin kuzeyine genişlemesi, daha fazla masum insan ve sivilin ölmesine neden olacaktır" ifadelerini kullandı.

Merkezi yönetimle koordine vurgusu

İranlı Sözcü, "Terörizmle mücadele, bölgenin istikrar ve güvenliğinin sağlanması, bölgedeki barışçıl ülkelerin dış siyasetteki değişmeyen temel kurallarından biridir. Ancak bu konu, merkezi yönetimle koordine olmadan başka bir ülkenin toprak bütünlüğü ihlal edip askeri operasyon yapmasına gerekçe oluşturamaz" dedi.

Açıklamada, "Terörizmle mücadele sürecinde, meşru iktidarın siyasi egemenliğine gölge düşürecek yöntemlerin kullanılması kabul edilebilir değildir" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 277
  • Sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntısı olan çıkar karşımıza durdurur
    Cevapla
  • derya 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir islam devleti nasil olurda boyle dusunur aklim almiyor..dunyaya adaleti birlik beraberligi muslumanlarin gostermesi gerekmiyomu bunu sadece yapan canim Turkiyem var galiba.
    Cevapla
  • el cevap 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen iranin islam ulkesimi oldugunu zannediyorsun lutfen şiileri musluman olarak nitelendirmeyelim siiler muslumanlarin 1degilse 2 numarali dusmanlaridir .......
    Cevapla
  • Kardes 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar dost gorulen gizli dusmanlar hani iran baskani turkiyeyle dost siki tutacagiz diyordu simdi kalkmislar durdurun siz cikin oradan da once
    Cevapla
  • müslüm 7 yıl önce Şikayet Et
    abd sizidemi satın aldı iran ucuza gitmeyin bari
    Cevapla
  • ali haydar bektaşi 7 yıl önce Şikayet Et
    Haritaya bakmasını bilen iranlı varmı acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler