Cerablus'ta hayat normale dönüyor!

TSK'nın desteklediği muhalifler tarafından terör örgütü DAEŞ'in elinden alınan Cerablus'a kafileler halinde göç başladı.

GİRİŞ 31.08.2016 17:00 GÜNCELLEME 31.08.2016 17:06
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin desteğiyle Cerablus ve çevresindeki köylerin DAEŞ'ten temizlenmesi, günlük hayatı değiştirdi. Sınır ötesi harekâtın merkezinde DAEŞ'ten kurtulmanın mutluluğunu yaşayan Cerabluslular, terör örgütünün yasakladığı telefon, televizyon ve uydu anteni gibi teknolojileri yeniden kullanmaya başladı.

Ahmed adındaki Suriyeli genç, DAEŞ'in ilk olarak internet kullanımının yasakladığını, daha sonra telefon, televizyon ve uydu anteni gibi cihazlar da yasakladığını anlatıyor.

Beşir Ebu Udey isimli Suriyeli, DAEŞ'in işgali altında büyük acılar çektiklerini şu sözlerle anlatıyor: "Örgüt erkek ve kadınlara belirli elbiseleri giymelerinin zorunlu kılıyordu. Kadınların yüzlerinin tamamının örtülmesi zorunluydu. Kuralara uymayanlar eğitime alınıyordu, ikinci kez aynı hatayı işleyenler ise hapse gönderiliyordu."

KAFİLELER HALİNDE DÖNÜYORLAR

Cerablus'un batısına doğru ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Zuğra köyünü DAEŞ'ten kurtardı. Köyde yaşayanlar ise, kafileler halinde tekrar evlerine dönüyor.

47 DERECE SICAĞA ALDIRMIYORLAR

Sınırın Türkiye tarafında ise, iç savaştan kaçarak sınırın kuzeyine sığınan Suriyeliler yeniden yollarda. İhlas Haber Ajansı, üç yıl önce Türkiye'ye gelen Suriyelilerin, vatanlarına dönebilmek için 47 dereceyi aşan sıcağa rağmen Karkamış Gümrük Kapısı'na doğru hareket ettiğini bildiriyor. Aşırı sıcağa aldırış etmeyen Suriyeliler, yıllar sonra yeniden vatanlarına dönecek olmanın heyecanını yaşıyor.

PATLAMALAR TÜRKİYE'DEN DUYULUYOR

Askeri güçler ise, Cerablus ve sınır çevresinde DAEŞ'in tuzakladığı mayınları kontrollü bir şekilde patlatıyor. Patlamalar ve ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da duyuluyor.

Dün geceden itibaren Gaziantep ve Diyarbakır’dan sevk edilen tank ve zırhlı araçlar da Karkamış’ın sınır hattındaki Soylu Mahallesi yakınlarına konuşlandırıldı. Tank ve zırhlı araçlar sabah saatlerinde ise bulundukları bölgeden çıkarak, sınıra yönlendirildi.

YORUMLAR 31
  • sinem 7 yıl önce Şikayet Et
    canımya allh kimseyi vatanından yurdunadan etmesin
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    bütün suriyelilerin dönmelerini istiyoruz artık yorulduk
    Cevapla
  • Osmanogullari 7 yıl önce Şikayet Et
    hemen ne dönmesi daes içinizde dolaşacak sağı solu patlatacak
    Cevapla
  • S.A 7 yıl önce Şikayet Et
    Geri kalan 3 Milyon Suriyeli'nin de artık dönmesini istiyoruz.
    Cevapla
  • Hacı Kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    yaşasın türk ordusu ALLAH seni muzaffer ve muvaffak etsin kendisinin muhammedin ordusu olmayı naşip etsin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ne R. Madrid, ne M. City, ne B. Münih... Avrupa'nın zirvesinde tek Türk!
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...