Türkiye, Rakka için aşiretlerle temasta

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda ÖSO tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucu önceki gün altı köy daha terör örgütü IŞİD’ten temizlendi.

Türkiye, Rakka için aşiretlerle temasta
Türkiye, Rakka için aşiretlerle temasta
GİRİŞ 08.09.2016 03:54 GÜNCELLEME 08.09.2016 03:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Genelkurmay Başkanlığı, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında önceki gün Vukuf, Sadvi, El Eyyubiyah ve Şandi köylerine ilave olarak Sinekli ve Abubiyat köylerinin de kurtarıldığıni bildirdi. 

Riskli bölgeye girildi

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 15’inci gününde Bab’a yönelik TSK desteğinde operasyonlara tüm hızıyla devam edildi. Cerablus-Azez hattındaki 98 kilometrelik sınır şeridinde bulunan yaklaşık 100 köy ÖSO’nun denetimine geçerken Bab’a uzanan iç kesimlere doğru 10 kilometre IŞİD’ten temizlendi ve Arap köylerine girildi. Bölgede operasyonları yöneten bir ÖSO yetkilisi, iki tankın Arap köyü Vukuf çevresinde vurulduğunu belirterek, Arap köylerinde IŞİD’in karşı saldırıya geçme ihtimaline karşı farklı bir operasyon tarzı yürüteceklerini söyledi. 

Bab’a kuşatma harekatı

Bab’a yönelik güney ve doğudan başlatılan operasyonlardan kısa sürede sonuç alınması bekleniyor. Bab’a ulaşan stratejik yollar ve önemli noktaları ele geçirip IŞİD’i kente hapsetmeyi amaçlayan ÖSO güçleri, kente girmek için Ankara’dan gelecek talimata kilitlenecek. Bab’ın alınması için Türkiye ile ABD arasında yapılacak görüşmelerden çıkacak sonucun etkili olacağı belirtildi. 

Bu arada ABD ile Rakka’ya operasyon yapma ihtimali bulunan Türkiye, etkili Arap aşiretleri ile temasa geçti. IŞİD’e karşı aşiretlerden gereken desteğin alınması halinde Bab ve sonrasında Rakka operasyonunda etkili sonuç alınacağı kaydedildi. Bu kapsamda, Bab’da  etkili Necar, Şabi, Betsıker, Betsemmur,Kıblavi, Genaim ve Demlaxi aşiretleri ile ÖSO komutanları aracılıyla görüşmelere devam ediliyor. Bab’ın alınması için DSG’nin de Menbic sınırından hazırlık yaptığı ve saldırı için ABD’den “olur” beklediği ileri sürüldü. 

YORUMLAR 4
  • Kocasokak 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz ust akilla savasiyoruz. Isid pyd pkk ve digerleri tamami ust akik in masakaridir biz o guc le savasiyoruz, oyle kucumsenecek bir savas degil bu.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    tankları koruyamıyor askerler. burada bir düzensizlik plansızlık var bana göre. anti tank füzeleri tanklara bu kadar yakına gelememeli
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Tanklar zaten askeri korumak için yapılan savaş araçları ters mantık yürütüyosun
    Cevapla
  • Konvansiyonel 7 yıl önce Şikayet Et
    Savaş oluyor hiç kurulmadan mı kilometrelerce ilerlesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'