Rus akademisyenden çarpıcı DAEŞ yorumu

Rus akademisyen Yelena Ponomaryova, DAEŞ'le ilgili yaptığı değerlendirmede, örgütün taşeron bir yapılanma olduğunu teyit etti.

Rus akademisyenden çarpıcı DAEŞ yorumu
Rus akademisyenden çarpıcı DAEŞ yorumu
GİRİŞ 14.09.2016 19:39 GÜNCELLEME 14.09.2016 19:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Moskova Uluslararası İlişkiler Üniversitesi (MGİMO) öğretim görevlisi Prof. Dr. Yelena Ponomaryova, müslümanlarla ilişkilendirilmek istenen terör örgütü DAEŞ hakkında çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

Sputnik'e konuşan Ponomaryova, DAEŞ'in yıllar önce hazırlanan projelerin sonucu olduğunu vurgulayarak, "örgüt çok akıllı insanlar tarafından kontrol edilmekte. Amaç bölgeleri istikrarsızlaştırmak ve kaos oluşturmak" dedi.

Yelena Ponomaryova şunları söyledi:

"IŞİD'in akıllı insanlar tarafından yönetildiği ortada. Evet bunlar katiller, kafakesen teröristler. Ama örgüt çok akıllı insanlar tarafından kontrol edilmekte. Bence bunlar yıllar önce hazırlanan projelerin sonucu. Amaç bölgeleri istikrarsızlaştırmak ve kaos oluşturmak."

PUTİN'E ÖVGÜ

Ponomaryova ayrıca Putin'den de övgüyle söz ederek, "Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'in iktidara gelmesiyle ülkemiz dünya arenasında güçlü devlet statüsüne geri döndü. Rusya bugün dünyanın en önemli siyasi oyuncularından biri. Rusya dünya siyasetinde önemli rol oynamakta. Rusya olmadan dünyanın günçel sorunları çözülemez" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 9
  • Halil 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu avrupa ruslari ve turkiye yi sevmiyorlar rus larda türklerde avrupa yi sevmiyor onun için kendi liderini ovebilirsin yawru
    Cevapla
  • Sadi set 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz siyonizmin taseronu derken kimse inanmiyordu. illa elin gavurumu söylemeli.
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim 1128 akademisyen gibi sahte değil bari !
    Cevapla
  • romova 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yanınızda olmasa böyle konuşurmuydun. Konuşsan bile ne ifade ederdi ki. Hiç.
    Cevapla
  • Russs 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerim Rusyanı fıstık..At gözlüklerini çıkar da bak senin Putin'in Reisimizin karşısında titriyordu Türkiye olmazsa Rusya bir hiç.Bilmem anlatabildim mi?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı