Rusya'dan flaş ateşkes açıklaması

Koalisyon güçlerinin onlarca Suriye askerini öldürmesi Rusya'nın tepkisine yol açtı. Rusya, 'ateşkes tehlikede' dedi.

Rusya'dan flaş ateşkes açıklaması
Rusya'dan flaş ateşkes açıklaması
GİRİŞ 18.09.2016 19:14 GÜNCELLEME 18.09.2016 20:36
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Koalisyon güçlerinin hava saldırılarında Suriyeli askerlerin ölmesi nedeniyle, ABD ile Rusya arasında varılan ateşkes mutabakatının tehlikeye girmesinden endişe ediliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, hava saldırılarında “yanlışlıkla” Suriye askerlerini hedef alması Moskova-Washington hattında gerilime yol açtı.

Ateşkes anlaşmasına göre, 7 gün silahların susmasının ardından ABD ve Rusya'nın DAEŞ ve Fetih el Şam örgütlerine karşı mücadeleyi koordine etmeleri üzerinde uzlaşılmıştı.

RUS DIŞİŞLERİ: ATEŞKES TEHLİKEDE

Ancak Suriyeli askerlerin ölmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı pazar günü, “Ateşkes anlaşması ve Suriye'deki terör gruplarına karşı yürütülecek ortak mücadelenin tehlikede olduğu” açıklaması yapıldı.

Rusya aynı zamanda BM güvenlik Konseyi'ndeki acil oturumda, olayın kapsamlı şekilde araştırılmasını talep etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, koalisyon güçlerinin cumartesi öğleden sonra Suriye'nin doğusundaki Deyr Ez Zor kentinde düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybeden Suriyeli askerlerin sayısının 90'a yükseldiğini ve saldırılarda 120'nin üzerinde askerin de yaralandığını açıkladı.

YORUMLAR 17
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD bunu hep yapıyor. beraber tatbikat yaptığımız zamanlarda bile güya yanlışlıkla bizim askerleri vurur, sonra bir özür ile olayı geçiştirirdi.
    Cevapla
  • MEHMET KASTAMONU 7 yıl önce Şikayet Et
    YARABBİ BU MEL UN ZALİMLERİ bir birlerine musallat ediver birbirlrini yesinler imuklerini canlarını alsınlar senin gücün herşeye yeter YA KAVİY ALLAH cc AMİN AMİN AMİN
    Cevapla
  • mawdic 7 yıl önce Şikayet Et
    baylar galiba kitle imha,atom yada nükleer ABD dananin kuyruğunu kopardı bu iş çok kötü sonuçlanacak Allah bütün mazlumları korusun borisler le şaka olmaz bunu bütün dünya iyi bilir
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim o ateşi sizin ülkenize de salsın inşallah...
    Cevapla
  • 44malatya44 7 yıl önce Şikayet Et
    şu işe bak ya ülkenin öz sahipleri konuşmuyor elin gavuru konuşuyor.komşuları konuşmuyor,iki maymun konuşuyor.vay ilsam ülkelerinin haline vay
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı