Salih Müslim hala bir hayalin peşinde!

PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, Kantonlar (Kobani-Afrin) Suriye'de istikrar sağlandıktan sonra birleşecek" dedi.

Salih Müslim hala bir hayalin peşinde!
Salih Müslim hala bir hayalin peşinde!
GİRİŞ 21.09.2016 11:04 GÜNCELLEME 21.09.2016 11:18
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Amerikanın Sesi Radyosuna konuşan PYD Eş başkanı Salih Müslim, Suriye'deki son durum ve Türkiye'nin Cerablus operasyonunu değerlendirdi. Müslim, Türkiye ile 2 ylıldır görüşmelerinin olmadığını belirterek, Türkiye'nin 'YPG ve PYD'nin bağımsız Kürt devleti istediği' yönündeki açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

"Biz öyle bir iddiada bulunmadık, söylemedik. Bağımsız Kürt devleti filan demedik. Projelerimiz açıktır.  Biz gerçekten demokratik bir Suriye, Kürtler'in demokratik haklarına kavuşmasını istiyoruz. Merkeziyetçi olmayan demokratik bir Suriye. Kürtler'le Araplar var, Süryaniler var, hepsi onlarca yıl bastırılmıştır. Böyle merkeziyetçi, katı bir devlet uygun değildir. Hem inanç hem etnik köken bakımından özgürlük olması gerekiyor, bir şeyler alınması, elde edilmesi gerekiyor. Bunun için savaşıyor bütün Suriye halkı. Bölünme, parçalanma, hiçbir zaman istemedik. Elimizden geldiği kadar da (bölünmeye) engel oluruz. Birleşik Suriye istiyoruz."

'ABD'LİLER İLE GÖRÜŞMELERİMİZ OLUYOR'

PYD Eş başkanı Salih Müslim, YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri ile IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon arasında bir anlaşma olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu anlaşma içinde Suriye Demokratik Güçleri'ni temsil eden güçler de vardır, politik güçler de vardır. Bu çerçevede alışverişimiz oluyor. ABD'nin Suriye temsilcisi ile Ruslarla, Avrupalılarla bu çerçevede görüşmelerimiz oluyor. Bizim kimseyle imzaladığımız bir anlaşma filan yok. ABD'lilerle bazen resmi bazen gayrı resmi görüşmelerimiz oluyor. Bazen İngilizler'le, Avrupalılar'la oluyor. Bu çerçevede hareket ediyoruz." 

'SURİYE'DE İSTİKRAR SAĞLANINCA KANTONLAR ZATEN BİRLEŞECEK'

Suriye'nin batısında Kürtlerin denetiminde bulunan Kobani ve Afrin kantonlarının birleştirilmesi ve Türkiye'nin bunu engellemek için Cerablus'a düzenlediği operasyonu da değerlendiren PYD Eş başkanı Müslim sözyerini şöyle sürdürdü:

"Suriye özgürleştikten sonra zaten kantonlar birleşecek. Bazı yerlerde Arap varsa, Türkmen varsa, Kürtler varsa onlar zaten anlaşabilirler. Sanki o aradaki boşluk (Kobani-Afrin arasındaki bölge) kapanacak, orada bir devlet kurulacak. Öyle bir şey yok. Kimse de böyle bir şey düşünmüyor. Suriye'de istikrar sağlandığında zaten birleşmiş olacak. Birleştirmek için çabalıyoruz gibi bir derdimiz yok. Ne zaman DAİŞ giderse, istikrar sağlanırsa birleşmiş olacak."

YORUMLAR 75
  • eyyübi selehaddin 7 yıl önce Şikayet Et
    naş naş.haçlıların iti.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye once afrini sonrada kobaniyi almali nasilsa ikiside bizim siniŕimizda
    Cevapla
  • Sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    Demişki bazen ingilizler avrupalılar abd rusya ile görüşmelerimiz oluyor Kimlerin itliğini de yaptığını söylemiş oldu
    Cevapla
  • serhat 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim topraklarimizdan uzak dur da ne cehenneme gidersen git size verecek anca 2 metreye 2 metre kare toprak ama manzara yok idare edersiniz artik
    Cevapla
  • Tc laz 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikadaki bir radyo kanalından acıklama yapan biri nasıl oluyorda Türkiyedeki ve süriyedeki kürtlerin haklarını savunduğunu söyleyebiliyor ve mağdur rolünü yaparak müslüman insanları kendi topraklarından silah zoruyla topraklarından uzaklaştırma hakklarıymış gibi mağdur rolü oynuyor dünyayı bukadarmı saf zannediyorlar.Elbet birgün kukla gibi kullanan sahibiniz sizide daha önce kullandıkları gibi ipinizi cekecek o gün gene bu topraklardan medet beklersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı