TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

TSK'dan yapılan açıklamada, 105 DAEŞ hedefinin 416 atımla vurulduğu belirtildi.

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması
TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması
GİRİŞ 23.09.2016 19:38 GÜNCELLEME 23.09.2016 20:51
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de muhalifler tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 31'inci gününde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Azaz-Rai sektöründe; muhalif unsurlardan oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu'nun saat 18.00 itibariyle kaybettiği bölgeleri geri almak amacıyla geniş çaplı saldırı düzenleyen DAEŞ unsurlarına karşı çatışmaya devam ettiği kaydedildi.

DAEŞ SABAH SAATLERİNDE SALDIRDI

DAEŞ'in sabah saatlerinde Kuneytirah ve Tatimus bölgelerine yaptığı saldırıların, muhaliflere karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle engellendiği ve DAEŞ unsurlarının gerilemesi üzerine ileri harekata devam eden muhaliflerin Kara Tuz, Tuvayran ve El Mutminah meskun mahallerinde yeniden kontrolü sağladığı belirtildi.

Yoğun hava ve kara ateş desteğiyle muhaliflerin An Naddah bölgesinde kontrol sağlama gayretlerinin devam ettiği de vurgulandı. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 105 DAEŞ hedefine 332 fırtına, 80 ÇNRA ve 4 havandan oluşan ateş destek vasıtaları tarafından 416 atış yapıldığını belirterek, harekatın başından beri bin 182 hedefe 4 bin 696 atım yapıldığını bildirdi.

26 MAYIN VE 968 EYP KONTROLLÜ OLARAK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Açıklamada ayrıca Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından 14.42-15.32 saatleri arasında El Mutminah (2) ve Ziyadiyah (1)'da bulunan 3 hedefin ateş altına alınarak, komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 3 bina ve içinde bulunan DAEŞ unsurlarının etkisiz hale getirildiği kaydedildi. DAEŞ'ten temizlenen bölgelerde, çoğu tuzaklanmış, bugüne kadar toplam 26 mayın ve 968 EYP'nin muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği de vurgulandı.

YORUMLAR 27
  • Kocasolak 7 yıl önce Şikayet Et
    Isid = hacli ordulari bizi batakliga cekmek icin yapilan bu senaryo da dikkatli olmaliyiz. Parkistan bu oyunun aynisiyla yillarca yipratilip fakirlestirildi ve hindistanin baskisina burakildi. Turkiye ekonomisi cokup ab baskisi altina alinasiya kadar bu tip senaryolar surecek. Allah Reisimize guc ve feraset ustunlugu nasip etsin, basimizdan eksik etmesin. Baskanlik sistemi sart.
    Cevapla
  • rambo 7 yıl önce Şikayet Et
    karsilarina fatih sultanin torunlari cikti esekler ne anlar türkü hadislerde yaradan anlatmis benim eskerim diye ama bu esekler anlamaz
    Cevapla
  • bulent 7 yıl önce Şikayet Et
    abd den mühimmat geldi tabi saldırırlar ama fazla güvenmeyi eski Tüekiyeyi bulamayacaksınız karşınızda
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    yüce ordumuz bu terör belalılarını tez zamanda Allah'ın izni ile yok etsin.Amin.
    Cevapla
  • Beyrelioglu 7 yıl önce Şikayet Et
    Cerablus'a saldirdigimiz zaman deas tasini taragini toplayip kaciyordu.Kovalasaydik kacabildigi yere kadar kacacakti.Ne oldu ki,durduk,toparlanmsini ve kendine gelmesini sagladik....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal