TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

TSK, Fırat Kalkanı'nın 32. gününde 38 DAEŞ hedefine 101 atış yapıldığını duyurdu.

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması
TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması
GİRİŞ 24.09.2016 19:38 GÜNCELLEME 24.09.2016 20:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de muhalifler tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 32'nci gününde; 38 DAEŞ hedefine 101 fırtına atışının yapıldığını belirterek, harekatın başından beri bin 220 hedefe 4 bin 797 atım yapıldığını bildirdi.

38 DAEŞ HEDEFİNE 101 FIRTINA ATIŞI YAPILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de muhalifler tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 32'nci gününde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Azaz-Rai sektöründe; muhalif unsurlardan oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu'nun saat 18.00 itibariyle kaybettiği bölgeleri geri almak amacıyla başlattığı operasyona devam ettiği vurgulandı. Muhaliflerin karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle ileri harekata devamla El Athariyah meskun mahallinde kontrolü sağladığı belirtildi. Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 38 DAEŞ hedefine 101 fırtına atışı yapıldığı ifade edilerek, harekatın başından beri bin 220 hedefe 4 bin 797 atımın yapıldığı bildirildi.

BOMBA YÜKLÜ 1 ARAÇ İMHA EDİLDİ

Açıklamada, ayrıca Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından El Mutminah, Ziyadiyah, Tall Atiyah, El Athariyah, Sandarah ve Tall Aşah'da tespit edilen 1'i doçka uçaksavar mevziiyle komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 12 bina olmak üzere 13 hedefin ateş altına alınarak, imha edildiği kaydedildi. Öte yandan koalisyon uçakları tarafından, Bahvurtah (Zeytinlik) bölgesinde tespit edilen DAEŞ unsurlarına 1 hava harekatı gerçekleştirilerek, bomba yüklü 1 aracın imha edildiği bildirildi.

Koalisyon tarafından, Katar'dan kalkan 2 uçakla ise Tall Ahmar bölgesindeki muhalif unsurlara, havadan tahkimat malzemesinin atıldığı ifade edildi.

Öte yandan, Suriye sınır hattında 1 adet Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetinin gerçekleştirilmeye devam edildiği belirtildi.

YORUMLAR 12
  • Hayy 7 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar, Çinliler, Abd ve Nato, Hindistan, Pakistan ve Güney Kore gibi bir çok ülke adeta dünyanın her yerinde tatbikat yapıyor. Neden Türkiye yapmıyor deniliyor. E yapıyoruz ya işte Suriye'de...
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    bence böyle düşünme biz orada canlı tatbikat yapmıyoruz kurtuluş savaşı veren bir ülkeye samimi bir şekilde destek veriyoruz .Olay biraz da bu
    Cevapla
  • :))) 7 yıl önce Şikayet Et
    Hemde Canlı Tatbikat.
    Cevapla
  • kasımpaşalı 7 yıl önce Şikayet Et
    vurun artık şu pyd yide
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş en az 30 tane İHA dönüşümlü olarak 7/24 sürekli sınır kontrolü yapsın. Üretin İHA'ları, hammadde veya kaynak mı kalmadı? Sınırdan sivrisinek girse haberiniz olsun.
    Cevapla
  • Dogru fakat 7 yıl önce Şikayet Et
    Envanterde o kadar iha yok.
    Cevapla
  • KARA HAN 7 yıl önce Şikayet Et
    biz aslında 65 ülkeye karşı savaşıyoruz..
    Cevapla
  • İşte bu 7 yıl önce Şikayet Et
    Taruz en büyük savunmadır. Eğer fark ettiyseniz biz fırat kalkanı operasyonundan sonra bombaları patlatılmasi kesildi. Savunma beklemekte olmaz. BİZİM KİMSENİN TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK. BİZİM TOPRAKLARİMİZİ GERİ ALIYORUZ. OLAY BUDUR SADECE...
    Cevapla
  • Hasan korkmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen biz aslında kendi topraklarımızda süpürme operasyonu yapıyoruz.Yani kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır