Halep'te acı bilanço

Rejim ve Rus uçaklarının Halep'te muhalif semtlere düzenlediği saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 85'e yükseldi.

Halep'te acı bilanço
Halep'te acı bilanço
GİRİŞ 26.09.2016 01:16 GÜNCELLEME 26.09.2016 01:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rus ve Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının Halep'te kuşatma altındaki semtleri vakum, fosfor ve varil bombalarıyla yoğun şekilde bombaladı.

Saldırılar sonucu Hulluk'te 5, Kadi Asker'de 4, Katırci'de 2, Ard Hamra'da 1, Bustal el Başa'da 7, Zibediye'de 5, Tarik el Bab'da 18, Muyesir'de 6, Salihin'de 8, Ensari'de 17, Mesakin Fenano 4, Merce'de 1, Salahaddin'de 6 ve İnzarat semtinde bir olmak üzere toplam 85 sivil yaşamını yitirdi, 178 kişi yaralandı.

444 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Halep'te yönetim karşıtlarının denetimindeki semtlere dün düzenlenen hava saldırılarında 92 kişi yaşamını yitirmiş, 273 kişi yaralanmıştı. 19 Eylül'den bu yana rejimin ve Rusya'nın bombardımanlarında ölen sivil sayısı 444'e, yaralı sayısı ise bin 585'e yükseldi.

Esed rejimi, ABD ve Rusya öncülüğünde 12 Eylül'de başlayan ateşkesi 19 Eylül'de bitirdiğini ilan etmiş ve Rus ordusuyla Halep merkezinde muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgelerine şiddetli bombardımanlara başlamıştı.

YORUMLAR 2
  • veli 7 yıl önce Şikayet Et
    , haberleri görmeye, okumaya insanın yüreği dayanmıyor, ancak hayatını kaybedenlerin insan oldukları bile unutulmuş olduğu bir zamanda bu insanların feryatlarının dünyanın her tarafında duyulması, insanım diyen her canlının gözünün , vicdanın içine bu acının sokulması gerekiyor. Yoksa sürgit zalimler öldürecek mazlumlar can çekişecek. Bu felaketin şuanda duyarsız davrananları da sarmayacağının garantisini kim verebilir?
    Cevapla
  • yazık 7 yıl önce Şikayet Et
    abi buneya bıktım artık bu olaylardan bi an önce dursun bu savaş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…