Rakka operasyonunun tarihi belli oldu

Türkiye ve ABD'nin Rakka ve Musul'a yapacağı operasyonun tarihi belli oldu.

Rakka operasyonunun tarihi belli oldu
Rakka operasyonunun tarihi belli oldu
GİRİŞ 26.09.2016 06:13 GÜNCELLEME 26.09.2016 06:13
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rakka operasyonu için ABD'ye bir teklifte bulundu. ABD'nin de Rakka ve Musul için düğmeye basacağı tarih Ekim ayının ortası.

ABD ekim ayında Rakka ve Musul operasyonunu birlikte başlatmak istiyor. ABD neden iki operasyonu birlikte başlatmak istiyor?

EKİM'DE OPERASYON

Obama, Hillary'ye seçim kazandırmak istiyor. Rakka ve Musul operasyonu için konuşulan tarih ekim ayının ortası. Yani seçimden hemen önce... Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüş yolunda uçakta gazetecilere Rakka operasyonu için ABD'ye askeri bir teklif sunduğumuzu açıklamış.

TÜRKİYE'DEN 'YPG' HAMLESİ

Türkiye ile ABD hava gücü olacak, ÖSO karadan girecek. Amerikalılar Musul ve Rakka için YPG'yi kara gücü olarak kullanmayı düşünüyorlar. Türkiye ise ÖSO'nun sayısının 65 yeterli sayıda olduğunu belirterek, YPG olmadan ÖSO ile bunun sağlanabileceğini savunuyor. 

YORUMLAR 21
  • MİSAFİR 7 yıl önce Şikayet Et
    Fırat'ın batısı temizlenmeden Rakka ve Musul operasyonu doğru mudur? Rakka ve Musul operasyonu ile buralardaki bütün teröristler süpürülerek Fırat'ın batısına mı yönlendirilecek? PKK=YPG'yi açıkça desteleyen ve DAEŞ'e silah gönderen ABD ile bir işe kalkışmak doğru mudur? "Körle yatan şaşı kalkar"
    Cevapla
  • huseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Iki operasyon ayni anda istiyormus abd.abd ye guven olmaz.rakka ve musulda operasyon baslarken birileride turkuyede operasyona baslayabilir.operasyin yapilirkenhalki turkiyede uyanik tutmak lazim.bilhassa kritik yerlerde halk nobetcileri olmasi lazim ve boyle bir duruma tam hazir olmak lazim
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    valla abd ile beraber harekat yapacak olan türkün aklindan süphe ederim,askerlerimiz bu oyuna gelmemeli ,
    Cevapla
  • şahin 7 yıl önce Şikayet Et
    bence abd nin askerleri çaktırmadan vurulmalı soran olursa yanlışlık oldu denmeli kendi tatbikatta bizim geminin kaptan köşkünü vurmuştu
    Cevapla
  • Yazıcı 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd kesin bizi kandırır. Münbiçte öyle oldu!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!