ABD harekete geçti!

Obama'nın, Musul'un DEAŞ'ten geri alınması operasyonuna destek kapsamında Irak'a ilave 600 asker daha göndermek için hazırlık yaptığı bildirildi

ABD harekete geçti!
ABD harekete geçti!
GİRİŞ 29.09.2016 06:48 GÜNCELLEME 29.09.2016 09:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, Obama'nın Musul operasyonuna yönelik Irak'a ilave asker göndermeye hazırlandığını belirtti.
 
Yetkiliye göre 600 civarındaki ilave asker gücü, Irak güvenlik güçlerine eğitim ve planlama gibi alanlarda destek verecek. Bu askerler arasında özel operasyonlar birliklerinin olup olmayacağı ise açıklanmadı.
 
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de ilave askerlerin "Musul'un DEAŞ'ten geri alınması noktasında çok önemli bir takviye güç olacağını" belirtti.
 
Önceki günlerde konuyla ilgili açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Musul'un geri alınması operasyonu için Irak'a her türlü desteği vereceklerini, ancak operasyonun zamanlamasının ise Irak yönetimine bağlı olduğunu bildirmişti.
 
Penatgon'un açıklamalarına göre ABD'nin Irak'ta 4 bin 600 civarında askeri bulunuyor.
 

YORUMLAR 12
  • Mustafa 1453 7 yıl önce Şikayet Et
    Musul Kerkük Halep dahil zaten bizim ne pahasına olursa olsun almak lazım bu Deas PKK ve haçlı larla Savaş da olsa Allah daima Müslümanların yanında
    Cevapla
  • varol ersin 7 yıl önce Şikayet Et
    alakasız yorumlar var.amerika şuan musulu deaştan kurtamaya çalışıyor.başka derin şeylere şuan inmeye gerek yok.inerseniz yanılma payınız artar,yorumlarda.şuan yorum yok.
    Cevapla
  • gayretli 7 yıl önce Şikayet Et
    petrol işi sekteye uğramasın diye fiyatlar fırladı daha çok bedava petrol lazım
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Musul'u zaten veren abd nin kendisi. Şimdi geri mi alacakmış ? Vardır bi şeytani planları
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Biri ibadiye sorsa Müslüman Türk askerinden rahatsız olduğun kadar hristiyan amerikan askerinden neden rahatsız değilsin diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?