Barzani ve İbadi Bağdat'ta bir araya geldi

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani, Irak'ın toprak bütünlüğünün sağlanması ve diğer sorunlarının çözülmesi için Bağdat yönetimine ve Başbakan İbadi'ye ziyarette bulundu.

Barzani ve İbadi Bağdat'ta bir araya geldi
Barzani ve İbadi Bağdat'ta bir araya geldi
GİRİŞ 29.09.2016 18:47 GÜNCELLEME 29.09.2016 18:48

Irak Bölgesel Kürt Yönetim Başkanı Mesut Barzani, beraberindeki kalabalık bir heyetle bu sabah Bağdat'ta gitti. Barzani'nin ilk görüşmesi Irak Başbakanı Haydar İbadi ile oldu.

Görüşmede, siyasi liderler ve parlamento üyeleri de hazır bulundu. Irak Başbakanlık Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan İbadi, "Ülkenin yaşadığı bu zor günleri hep birlikte ve silahlı kuvvetlerin kararlılığıyla atlatacağız, ülkenin çıkarlarını, şahsi menfaatlerin ve çıkarların üstünde tutacağız" dedi. İbadi ayrıca "Musul'un kurtarılması çok kritik ve önemlidir, silahlı Kuvvetler, Peşmerge, Haşdi Şabi, aşiretler gücü ve polis güçlerinin katılımıyla Şırgat, Gayyara, Felluce ve diğer bölgelerde zafer ve başarı elde ettığimiz gibi Musul'da da elde edeceğiz" ifadelerinde bulundu. 

"YEREL YÖNETİMLERE YETKİLER VERİLMESİYLE, ÜLKE GÜÇLENECEKTİR"

İbadi, bu yıl tüm arazilerin IŞİD'den temizleneceğini de belirterek, "Amacımız vatandaşları kurtarmaktır, dileğimiz sivil kaybını azaltmaktır" dedi. Ayrıca, Kürdistan bölgesi ile petrol ve gaz sorunlarını da çözeceklerini belirten İbadi, sorunların diyalog ve müzakere ile çözüleceğini, yerel yönetimlere bazı yetkiler verilmesi ile ülkenin güçleneceğini açıkladı. 

Mesut Barzani ise "Bağdat'a geliş sebebimiz öncelikle Başbakan İbadi ve Hükümetine destek olmaktır ve ülkenin yaşadığı mali sıkıntılar ve göçmenler hakkında işbirliği içinde olmalıyız ve biz bunun için hazırız, Başbakan İbadi'ye, ülke çıkarları konusunda tam destek olacağız" şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor