Yemen’e acil yardımlar sürüyor

İHH İnsani Yardım Vakfı, iç karışıklık ve siyasi sıkıntıların devam ettiği Yemen’in Taiz şehrinde 600 su tankını devreye sokarak temiz su dağıtımında bulundu.

Yemen’e acil yardımlar sürüyor
Yemen’e acil yardımlar sürüyor
GİRİŞ 05.10.2016 11:04 GÜNCELLEME 05.10.2016 13:04

Ummah Kurumu ile Taiz ve Aden’de de 1600 gıda kumanyası dağıtan İHH, önümüzdeki günlerde ise Yemen’e 8 araçlık mobil sağlık TIR’ı gönderecek. 

Yemen’de mevcut iç karışıklık ve siyasi istikrasızlık sebebiyle ekonomik ve sosyal yapı kötü durumda. Devlet ve kurumları tarafından halka uzun süredir yeterince hizmet verilemiyor. Bu nedenle İHH İnsani Yardım Vakfı, bir yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle ciddi insani krizlerle karşı karşıya kalan Yemen’e yardımlarını sürdürüyor. 

24 bin aileye hizmet gitti

Periyodik aralıklarla bölgeye yardımlar yapan İHH, son olarak siyasi sıkıntıların merkezinde bulunan Taiz’de 600 su tankını devreye soktu ve binlerce ailenin temiz su ihtiyacını karşıladı. 

İHH ayrıca Ummah Kurumu ile birlikte Taiz ve Aden şehirlerinde 1600 gıda kumanyası dağıttı. 50 Euro’luk gıda kumanyaları ve su temini ile birlikte İHH, bölgede 24 bin aileye hizmet götürmüş oldu.

8 mobil sağlık TIR’ı yolda

Öte yandan İHH İnsani Yardım Vakfı, önümüzdeki günlerde 8 araçtan oluşan mobil sağlık TIR’larını Yemen’e gönderecek. Mobil sağlık ocaklarının içerisinde; çocuk kliniğinden kadın hastalıklarına, genel cerrahiden dâhiliye polikliniklerine, radyoloji röntgen kısmından eczaneye ve yataklı hasta bakımına kadar birçok alanda hizmet verilecek. Mobil sağlık TIR’larının binlerce aileye umut olması bekleniyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'