Rusya Halep'teki ateşkesi uzattı

Rusya, Halep'te bugün uygulanan 8 saatlik ateşkesi uzattı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla ateşkes 24 saat daha uzatıldı.

Rusya Halep'teki ateşkesi uzattı
Rusya Halep'teki ateşkesi uzattı
GİRİŞ 20.10.2016 16:55 GÜNCELLEME 20.10.2016 18:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kremlin'den yapılan açıklamada, Halep'te muhaliflerin açılan koridordan kenti terk etmeleri ve yeni saldırı düzenlemeleri şartıyla 8 saatlik ateşkesin uzatılabileceği belirtilmişti. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla ateşkes 24 saat uzatıldı. 

8 SAATLİK ATEŞKES DEVREDE 
İnsani krizle karşı karşıya olan Suriye'nin Halep kentinde 8 saatlik bir ateşkes devreye girdi.

Suriye ordusu akşam 20.00'ye kadar Halep'in doğusuna düzenlediği hava bombardımanlarına ara verdi. Ateşkes sırasında Halep'teki sivillerin ve muhaliflerin kenti terk etmesi isteniyor. Bunun için iki güvenli koridor açıldı.

Ancak bu bölgelerden çatışma haberleri geliyor. Halep'te yaklaşık 900 militanı bulunan El Nusra Cephesi bölgeyi terk etmeyeceğini açıkladı.

ATEŞKES UZATILDI 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Halep'teki ateşkesin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in isteğiyle 24 saat uzatıldığını duyurdu. Şoygu ayrıca uzatma kararının Şam yönetiminden de destek gördüğünü belirtti. 

Suriye ordusunun Halep'e yönelik operasyonu yaklaşık 1 ay önce başladı. Halep'in doğusunun hedef alındığı harekatta bölgedeki altyapı çöktü ve hastaneler kullanılamaz hale geldi.

YORUMLAR 1
  • musab123 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH sizi kahretsin rus domuzları ''rabbim mücahitlere yardım et onların saflarını birleştir inşallah''
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar