Irak'tan Türkiye açıklaması!

Iraklı bir hükümet yetkilisi, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın "Türkiye ve Irak Musul konusunda prensipte anlaştı" açıklamasının doğru olmadığını söyledi.

Irak'tan Türkiye açıklaması!
Irak'tan Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 22.10.2016 08:30 GÜNCELLEME 22.10.2016 08:34
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İsminin açıklanmaması kaydıyla BBC'ye konuşan yetkili, Türkiye'nin Musul operasyonuna katılmasını istemediklerini belirtti. 

Ashton Carter Cuma gün içinde, 'Ankara ve  Bağdat'ın, Türkiye'nin Musul operasyonunda yer almasıyla ilgili anlaştığını düşündüğünü' söyledi.

Carter, söz konusu açıklamayı Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden sonra yaptı.

Bu konuda Irak hükümetinin kesinlikle onayının gerektiğini belirten  ABD Savunma Bakanı, Türkiye'nin Musul'daki olası rolünün ayrıntılarının belli olmadığını söyledi.

İDDİAYI YALANLADI

BBC'ye konuşan Iraklı yetkili ise anlaşma iddiasının doğru olmadığını ve 'Musul'un özgürleştirilmesinde Türkiye'ye bir rol düşmediğini' belirtti.

Yetkili, "Türkiye'den beklediğimiz DAEŞ terörüne karşı savaşta Irak'ın yanında durması, Irak'ın egemenliğini ihlal etmemesi, komşuluk bağlarına saygı göstermesi ve Musul veya başka bir yerdeki Irak halkının birliğini tehdit etmemesidir" dedi.

YORUMLAR 27
  • Orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Senin yerine ABD anlaşıyor ibadi
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    zorla kasiniyorlar
    Cevapla
  • Yazikki ne yazik 7 yıl önce Şikayet Et
    Irak hala daha toprak bütünlügünden bahse diyor.irak diye birseymi kaldi sanki. Daes e karsi askerleri silah top ne varsa kacti,simdide güya zafer kazanacaklar.ayni irak askeri degilmiydi abd askerleri geldiginde savasmadan kacan? Bunlar malesef hem dinini hemde devletini unutmus insanlar.Allah hidayet etsin. Ibadi gibi kefere ye faiselik yapanlar varken irak islah olmaz.irak devlet olarak hareket etmek istiyorsa,devletini seven devleti icin calisan devleti icin ölüme bile göze alan yöneticileri basa getirmesi lazim.
    Cevapla
  • KaraElmas67 7 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler işi abdye bırakmış gibi yapıyor. Arka planda israil at oynatıyor. abd bize göz kırpıyor. ırak olmaz diyor. Biz de çocuğuz ya. Geçti bunlar geçti. KERKÜK , MUSUL TÜRKLERİNDİİİİİİR.
    Cevapla
  • alemdar 7 yıl önce Şikayet Et
    yemin ederimki turkiye irak sunni sia savasi cikarmak iatiyorlar lutfen turkiyem kanma buna o zaman diger terrorleri cikarirlar pyd ugrastircaklar bu amerikanin oyunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu