Brezilya'daki oyun Venezuela'da tutmadı

Venezuela'da, ABD karşıtı söylemleriyle bilinen Maduro'nun görevden alınmasıyla ilgili referandum kampanyası akıllara Brazilya'da oynanan oyunu getirdi.

Brezilya'daki oyun Venezuela'da tutmadı
Brezilya'daki oyun Venezuela'da tutmadı
GİRİŞ 24.10.2016 12:44 GÜNCELLEME 24.10.2016 14:04
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Brezilya Senatosu, geçen Ağustos ayında bütçede "usulsüzlük yapmakla" suçladığı Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in görevden alınmasına karar vermişti. Ancak kararın arkasında ABD olduğu iddia edilmişti zira Dilma Rousseff ABD muhalifi bir isimdi.

MADURO DA ABD KARŞITI SÖYLEMLERİYLE BİLİNİYOR

Venezuela'da muhalefet partileri, ülkedeki ekonomik ve siyasi krizden sorumlu tuttukları devlet başkanının bir an önce görevden ayrılması ve erken seçime gidilmesi için referandum süreci başlatmıştı. Ancak seçim konseyinin 4 eyalette hile yapıldığını duyurması ve imza toplama sürecini durdurması sonrası Muhalefet, kararın anayasaya aykırı olduğunu belirterek, halktan karara karşı sokaklara dökülmelerini istemişti.

Aralarında ABD'nin de bulunduğu Amerikan Devletleri Örgütü'nün (OAS) bazı üyeleri de Seçim Konseyi'nin kararının hükümet ve muhalefet arasında diyalog kurulması ihtimalini etkilediği yönünde endişelerini belirten bir açıklama yayımlamıştı.

BREZİLYA’DA BENZER SÜREÇ

Venezuela'da yaşananlara benzer süreç Brezilya’da meydana gelmişti. Hakkındaki yargı süreci devam ederken görevinden geçici olarak alınan Brezilya Devlet Başkanı Rousseff, Senato'da yapılan oylama sonucu görevinden tamamen azledilmişti. ABD destekli sağcılar azli tezahüratlar eşliğinde kutlarken, sol kesim “sivil bir darbe”nin gerçekleştirildiğini düşünüyor.

TOPLANTI BASILDI

Venezuela'da, Ulusal Seçim Konseyi'nin Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun görevden alınmasıyla ilgili referandum sürecini durdurmasına karşı tedbirler almak üzere mecliste bir araya gelen muhalefet milletvekillerinin toplantısı, hükümet taraftarlarınca basıldı. 

15 TEMMUZ SONRASI TÜRKİYE'YE DESTEK ÇIKMIŞTI

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin demokrasiye sahip çıktığını belirterek Türkiye'ye destek verdiğini açıklamıştı.

YORUMLAR 24
  • erdi 7 yıl önce Şikayet Et
    bu devrin firavunu abd
    Cevapla
  • ilyas 7 yıl önce Şikayet Et
    abdnin karizma çiziliyor yavaş yavaş. önce Venezuella, sonra Türkiye, Filipinler...
    Cevapla
  • Gizem 7 yıl önce Şikayet Et
    Venezuela petrol zengini bir Ülke.Neden fakir.Onu da fakirleştiren ABD.
    Cevapla
  • KONYALI 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada en büyük islam düşmanı ve en büyük fitneci terörist amerikadır. Allahım ilk bunları haritadan silsin.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanin kahrolmasina az kaldı arkadaşlar sabredin Reise sahip çıkın görün bakın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir