ABD'den Rakka operasyonu açıklaması

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Musul ve Rakka operasyonlarının birbirinin ardından gelebileceğini söyledi./

ABD'den Rakka operasyonu açıklaması
ABD'den Rakka operasyonu açıklaması
GİRİŞ 25.10.2016 20:17 GÜNCELLEME 25.10.2016 20:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

DAEŞ’in Irak’ın Musul kentinin ardından Rakka’dan da sürülmesi için hazırlıklar yapıldığını kaydeden Carter, “Ortaklarımızın Rakka’nın kurtarılmasına başlaması için zemin hazırlama çalışmalarını şimdiden başlattık” dedi.

Suriye’nin Rakka’yı DAEŞ'ten özgürleştirmek için düzenlenecek operasyonun beklenenden daha yakın zamanda başlayabileceğini ifade eden Carter, Rusya’nın koalisyon tarafından düzenecek bu operasyona katılmayacağını sözlerine ekledi. Bakan, Rakka operasyonuna ‘yetenekli ve azimli’ yerel Suriyeli güçlerin liderlik edeceğini ifade etti.
 

YORUMLAR 6
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    onlardan önce öso ile rakka ya girmeliyiz sonra münbiç afrin ve ayn el arab inşaALLAH
    Cevapla
  • canturk 7 yıl önce Şikayet Et
    afrine kesinlikle girmeliyiz amanos dağlarından ulkemize giriyorlar ve eylemlerini yapıyorlar o bolge onlar ıcın cok strajik hemde o kantonları bir daha birleştirmeyi dahi hayal edememeleri osmanlının ermenistanı kafkaslar aramıza soktukları gıbı suriyeyide orta asya ile aramıza koymak ıstıyorlar bu hayale dur demek ıcın afrını muhalıflerın alması gerekıyor
    Cevapla
  • vitindiş 7 yıl önce Şikayet Et
    PYD yi tanımlıyor yetenekli filan derken. Eğer bunu PYD ile yaparsalar onlar rakkaya girerken biz de afrin ve kobaniye girmeliyiz.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    kimmis o yetenekli azimli yerel gucler, cakal karloslar sizi , yeter yeter mulk u islamda at oynattiniz yeter, bundan gayri bu kefereler apacik dusmanimizdir boyle biline
    Cevapla
  • dogrucu 7 yıl önce Şikayet Et
    oldu bittiye getireceğiz desene sen suna. Turkiye harekete geçince korktular bize birakmak istemiyorlar isi. neredeydin abd bu gune kadar guya daesle savasiyordun ne oldu simdi mi is ciddiye bindi? rakkayi da pyd'ye verme girişimi olsa gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti