Esed ve PYD birleşip ÖSO'ya saldırdı!

TSK destekli ÖSO birliklerinin el Bab'a ilerleyişi sürerken tehlikeli bir saldırı geldi.

Esed ve PYD birleşip ÖSO'ya saldırdı!
Esed ve PYD birleşip ÖSO'ya saldırdı!
GİRİŞ 26.10.2016 07:22 GÜNCELLEME 26.10.2016 07:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Halep'in kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlar kapsamında el-Bab yönünde ilerlemeye devam ediyor. Dün de harekat kapsamında Tel Medig, Tel Cican, Kessar, Tuveyris ve Tiltane köyleri alındı. DAEŞ'in elindeki stratejik ilçeye 10 kilometre kalmışken tehlikeli bir saldırı geldi. Esed rejimi akşam saatlerinde ÖSO'ya saldırdı.

3 ÖSO ASKERİ ŞEHİT OLDU

DAEŞ'ten alınan Tel Cican ve Tel Madig köylerinden buluna ÖSO mevzileri Esed ordusuna ait helikopter tarafından bombalandı. Saldırıda 3 ÖSO askeri şehit oldu, 10'u da yaralandı. Rejimin saldırısına eş zamanlı olarak DAEŞ ve PKK/PYD'li teröristler de ÖSO mevzilerine saldırı başlattı. DAEŞ Tel Madik'te ÖSO'nun kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırırken PYD/PKK'nın DAEŞ'ten temizlenen köyleri hedef aldı.

ÖSO'YA KARŞI İTTİFAK

ÖSO'nun saha komutanlarından Ebu Ramadan rejim, DEAŞ ve PYD/PKK'nın ortak olarak hareket ettiğini söyledi. DAEŞ'in de bölgede muhaliflerin kontrolündeki köy, belde ve ilçelere bomba yüklü araçlarla saldırının altını çizen Ebu Ramazan, "Rejim ve PYD/PKK, ÖSO'nun bölgede terör örgütü DAEŞ karşısındaki ilerleyişini engellemek için her türlü oyunu oynuyorlar" dedi.

PKK'NIN İMDADINA YETİŞTİ

Öte yandan rejim güçlerinin el-Bab'a güneyden saldırı hazırlığı içinde olduğu belirlendi. Esed ordusu tarafından 2015 yılının kasım ayında DAEŞ'ten alınan ve el-Bab ilçesine rejimin en yakın noktası olma özelliği taşıyan Kuveyris bölgesinde son bir haftada hareketlilik olağanüstü arttı. Suriyeli muhalifler, içerisinde bölgenin en önemli askeri havalimanı niteliği taşıyan Kuveyris'e asker, cephane ve silah sevkiyatının gözle görülür oranda arttığı bilgisini veriyor. Bölgeye rejimi desteklemek için gönderilen Şii milislerden de 2 binden fazla militanın da Kuveyris'e yönlendirildiği tespit edildi. Rejim, el-Bab kasabasına güneyden 21 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

,

SALDIRILAR ESED GÜDÜMLÜ

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında el-Bab'a yürüyen ÖSO güçleri, son 5 günde birçok kez PKK/PYD'nin saldırılarına maruz kaldı. PYD saldırılarının Esed güdümlü gerçekleştiğini söyleyen Sultan Fatih Tugayı Komutanı Mahmud Süleyman, örgütün bununla harekatı yavaşlatmayı ve Esed'in el-Bab hazırlıklarını tamamlaması için zaman kazanmayı amaçladığını belirtiyor.

HEDEF YALNIZ DAEŞ DEĞİL

Muhalifler, Esed rejiminin el-Bab saldırısı için Kuveyris'e ağır silah takviyesi yaptığını ve hedefin yalnızca DAEŞ'ten ibaret olmadığını söylüyor. Kuveyris'e mühimmat ve militan takviyesinin, Türkiye'nin fiili olarak yeraldığı Fırat Kalkanı'na karşı 'gereken cevabın verileceği' yönünde Şam rejimi tarafından yapılan tehdit yüklü açıklamalar sonrası gelmesi dikkat çekiyor.

YENİŞAFAK

YORUMLAR 10
  • dersini verin 7 yıl önce Şikayet Et
    esed bir daha saldırırsa dersini alır.
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    hepsini gebertelim dünya huzura erer
    Cevapla
  • harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Esede iyi bir cevap verilmeli muhaliflere stinger fuzesi verin indirsinler bir kac tane helikopteri neyi bekliyorsunuz
    Cevapla
  • vanli 7 yıl önce Şikayet Et
    dais pyd pkk dan alınan butun topraklar turkiyenin dır.
    Cevapla
  • Hazar 7 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı ALLAH esedi,,abd yi ve israili kahretsin en büyük laneti bunların üzerinden hiç eksik etmesin inşallah,,bu oyunların hepsi bunca masum müslüman insanların katledilmesi hepsi bu üçünün başı altında çıkıyor,,
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    amin allah düşmanlarımızı birbirlerine düşürsün amin amin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi