DAEŞ Musul'da bin kişiyi zehirledi!

Terör örgütü DEAŞ, hava saldırılarından ve uydu görüntülerinden korunmak için fabrikalar ile petrol kuyularını yakarak korunmaya çalışıyor.

DAEŞ Musul'da bin kişiyi zehirledi!
DAEŞ Musul'da bin kişiyi zehirledi!
GİRİŞ 26.10.2016 10:16 GÜNCELLEME 26.10.2016 10:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yoğun duman nedeniyle hava saldırılarının zora girmesi bir yana, çevre bölgelerde zehirlenme vakaları da yaşanıyor.

Geçen hafta Mişrak’taki sülfür geri kazanım tesisisin teröristlerce ateşe verilmesi sonrası, dumanlar ABD’nin Batı Kayara hava üssüne kadar ulaşmış, solunum güçlüğü yaşayan buradaki askerlere gaz maskesi takmaları emri verilmişti. En son, teröristler, Musul’un güneyindeki Al Tina köyünün yakınlarında bir fabrikayı yaktılar.

Buradaki duman petrol kuyularından çıkan dumanla birleşti ve Musul’un üzeri siyah dumanla kaplandı. BM’ye göre, sadece bir haftada sağlık merkezlerine başvuran yaklaşık bin kişiye dumanların neden olduğu toksik zehirlenme teşhisi kondu. Hatta iki kişi bu nedenle hayatını kaybetti.

DEAŞ’tan sivillere katliam

BM İnsan Hakları Komisyonu DEAŞ’ın Musul civarındaki kentlerde son hafta içinde toplu katliamlar yaptığı yolunda yeni raporlar aldı. BM’nin Irak Güvenlik Güçlerine dayandırdığı bilgilerde, Nasır kentinde 70 sivilin cesetlerinin bulunduğu açıklandı. Açıklamaya göre Pazar günü de DEAŞ tarafından esir tutulan 50 polis Musul dışında infaz edildi. Paylaşılan bilgilere göre Musul’un 50 km güneyindeki Safina köyünde de 15 sivil infaz edildikten sonra cesetleri halka korku vermek için yakınlardaki bir ırmağa atıldı.  Ayrıca aynı köyde, altı kişi arkasına bağlandıkları araçla sürüklenip parçalanarak öldürüldüler.  Üç kadın ile üç kız çocuğu da bir sözlü tartışmadan sonra vurularak öldürüldüler.

YORUMLAR 6
  • ... 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu bolgenin cekecegi varmis. Osmanliyi arkadan hancerleyen Irak Suriye ve diger bu bolge insanlari Allahin gazabina ugruyor resmen. Allah affetsin hatalarimizi. Allah muhlet veripde yerden yere vurmasin sonra bizleri. Ingiliz Amerikan gorunurde sebep gibi olsada biz muslumanlar kendimiz hak ediyor olabiliriz bu cektiklerimizi.
    Cevapla
  • asena 7 yıl önce Şikayet Et
    BM de seytrtyi Allah hepinizin belasini verecek
    Cevapla
  • recep altay 7 yıl önce Şikayet Et
    BM.gönderdığı katiller sürüsünün yapacağı katliama kılıfmı hazırlıyor
    Cevapla
  • HAKKI 7 yıl önce Şikayet Et
    daeş çoğunlukla müslüman katleden batının 2 senedir musulda olmasına göz yumduğu bir terör örgütüdür.
    Cevapla
  • zeki 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok zekice yorumlar bunlar
    Cevapla
  • hakan can 7 yıl önce Şikayet Et
    doğru. deas in gorevi İslamı karalamak , muslumanlara zulmetmek ve pkk yi legal hale getirmek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı