BM'den İdlib açıklaması

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İdlib saldırısının savaş suçu teşkil edebileceğini kaydetti

BM'den İdlib açıklaması
BM'den İdlib açıklaması
GİRİŞ 27.10.2016 20:31 GÜNCELLEME 27.10.2016 20:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İdlib'de 22 öğrenci ile 6 öğretmenin hayatını kaybettiği saldırının savaş suçu teşkil edebileceğini bildirdi.

"SAVAŞ SUÇU SAYILABİLİR"

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Ban Ki-mun'un saldırı nedeniyle "Dehşete düştüğü" belirtilerek, saldırının kasıtlı olması halinde bunun savaş suçu sayılacağı vurgulandı.

Genel Sekreter Ban'ın, bu ve Suriye'deki benzer saldırılara ilişkin hızlı ve tarafsız soruşturma yapılması çağrısı yaptığı kaydedilen açıklamada, "Bu korkunç saldırıların tüm uluslararası tepkilere rağmen devam etmesinin en büyük nedeni faillerinin hesap verme korkusu yaşamamalarıdır." ifadeleri kullanıldı.

İdlib'de yerleşim yerlerine dün yapılan hava saldırıları sonucu çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti. UNICEF, Has beldesindeki okulun isabet alması sonucu 22 öğrenci ile 6 öğretmenin hayatını kaybettiğini ve bunun Suriye iç savaşındaki en kanlı okul saldırısı olduğunu duyurmuştu.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilerin "Soruşturma çağrısının muhatabını" sormaları üzerine, "Öncelikli sorumluluk Suriye hükümetinindir ancak biz her türlü tarafsız ve hızlı soruşturmayı destekleriz." dedi.

Dujarric, BM'nin bu konuda bir soruşturma komisyonu oluşturma planının olup olmadığının sorulması üzerine de henüz bu yönde bir karar olmadığını ancak ilerleyen günlerde konunun değerlendirileceğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • ertugrul 7 yıl önce Şikayet Et
    adi kefereler planlariniz hep müslümanlar üzerine
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    kes ! hepiniz yalancı ve müslüman düşmanısınız ! ABDnin Irak savaşında yaptığı insanlıkdışı katliamları hiç görmemiştiniz ! defolun ortadoğudan !
    Cevapla
  • Mstf 7 yıl önce Şikayet Et
    Kukla,sen ne halta yararsın.Açıklama yapmaktan başka.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan iki yüzlü
    Cevapla
  • Reco 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yılın Olayları... BM. Ban kimoon ve Obama Yüz yılın En Kötüsü..!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!