Musul'dan Türkiye'ye göç olur mu? Kaynak açıkladı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 'Musul’dan Türkiye’ye büyük bir göç hareketi beklemiyoruz ancak olası bir harekette 3 aşamalı planımız mevcut' dedi.

Musul'dan Türkiye'ye göç olur mu? Kaynak açıkladı
Musul'dan Türkiye'ye göç olur mu? Kaynak açıkladı
GİRİŞ 28.10.2016 19:02 GÜNCELLEME 28.10.2016 19:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AFAD’da düzenlenen kahvaltıdan sonra sorularını yanıtladı.

Kaynak, "Özellikle Musul çevresinde yaşayanlar, oradaki güvenli alanlarda tutulabilmeli, barınma ve diğer ihtiyaçlarının orada karşılanması sağlanmalıdır" diye konuştu. Türkiye’nin Musul’a yönelik hassasiyetlerine dikkat çeken Kaynak, şöyle konuştu:

"Musul’da sivil halk zarar görmesin, demografik yapı değişmesin, mezhep savaşı ateşlenmesin ve sivil halk yerinden edilmesin. Suriye krizinin ilk günlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ortaya koyulan güvenli bölge fikrinin önemi, Fırat Kalkanı Operasyonundan sonra sınırlarımızdan bir tek göçmen geçmemesinden anlaşılıyor."

AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden tarafından, AFAD Yerleşkesi içerisinde yer alan yeni Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi hakkında bilgi verildi. Mehmet Halis Bilden şöyle konuştu:

"Merkez, yerel kapasite ile baş edilemeyen afet, nüfus hareketi, salgın hastalık gibi ulusal koordinasyon gerektiren durumlarda çok paydaşlı biçimde çalışıyor" dedi. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde hizmet verdiğini belirten Bilden Şunları söyledi: " Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi’ni (AYDES) tamamen devreye aldık, tüm süreci sistem üzerinden yöneteceğiz. 81 ilimizde görüntü ve bilgi aktarımı ile kesintisiz haberleşme altyapısını tamamladık."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Eeeee musuldan bizi uzak tutuyorlarsa mültecilere de kendileri baksin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!