Gazze'de yıkılan camileri Türkiye ayağa kaldırdı

İsrail saldırıları nedeniyle yıkılan Gazze'deki camilerin yapımı için harekete geçen Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), 9 caminin yeniden inşası gerçekleştirildi.

 Gazze'de yıkılan camileri Türkiye ayağa kaldırdı
Gazze'de yıkılan camileri Türkiye ayağa kaldırdı
GİRİŞ 15.11.2016 11:57 GÜNCELLEME 15.11.2016 11:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ambargo altındaki Gazze'de yaşayan Müslümanların talebiyle geçen yılın aralık ayında 9 caminin temeli atıldı. Bölgeye çimento götürülmesi konusundaki sıkıntılara rağmen çalışmalarını sürdüren TDV, camilerin yapımını büyük ölçüde tamamladı.

Birbirinden farklı büyüklüklere sahip, 40 bin 800 kişinin namaz kılabileceği kapasiteye sahip 9 cami, gelecek aylarda hizmete sunulacak.

Gazze'de yaptırılan camiler ve özellikleri şöyle:

- İmam Buhari Camisi: Gazze'nin kuzeyindeki camide 5 bin kişi namaz kılabilecek. İsrail sınırının çok yakınındaki cami, saldırılar sonucu 2004'te yıkıldı.

- İmam Müslim Camisi: Gazze'nin kuzeyinde yer alan ve 2009'da yıkılan cami, yeni haliyle 3 bin kişiye hizmet edebilecek sahip.

- Hasan Albenna Camisi: İsrail askerlerinin açtığı ateş sırasında camide namaz kılan 10 kişi hayatını kaybettiği , 4 kişinin yaralandığı ve 16 Ocak 2009'da yıkılan cami TDV'nin desteğiyle yeniden yapıldı. Cami 9 bin kişi kapasiteli.

- Sultan Abdulhamid Camisi: Camiye, Filistin'den vazgeçmeyi kabul etmediği için İkinci Sultan Abdülhamid'in adı verildi. Gazze'de 2014'te yıkılan ve yeniden inşası gerçekleştiren camide, 4 bin kişiye ibadet sunulabilecek.

- Yarım asırlık cami de yapıldı

- Sefa Camisi: Yarım asırdan daha yaşlı bir cami olan, yapımı 1949'a kadar uzanan ve 2014'te saldırılar sonucu yıkılan Sefa Camisi de TDV tarafından yapıldı. Alvusta bölgesindeki caminin, 9 bin kişilik kapasitesi bulunuyor.

- Bedir Camisi: Devlet binalarına çok yakın bir yerde bulunan ve 1954 yılında inşa edilen Bedir Camisi'ne 2008 yılında gerçekleşen saldırıda birçok kişi yaşamını yitirdi. Furkan Savaşı sırasında camiye yeniden saldırıldı. 2008'de yıkılan ve tekrar inşa edilen cami, 9 bin kişilik.

- Hamza Camisi: Hazreti Hamza'nın ismini taşıyan cami, 2014'te yıkıldı. İnşası tamamlanan cami 600 kişiye hizmet verecek.

- İmam Malik Camisi: Han Yunus bölgesinde yer alan ve 2014'te tahrip olan Cami, 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklükte.

- Tevhid Camisi: Mısır sınırına yakın olan ve 2014 yıkılan Tevhid Camisi'nin 700 kişilik kapasitesi bulunuyor.

YORUMLAR 1
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    bize yakisanda budur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı