ABD'den kafa karıştıran Menbic açıklaması!

Koalisyonun sözcülerinden Albay Dorrian, önce terör unsurlarının Suriye'nin kuzeyindeki kentte bulunmadığını açıkladı, daha sonra 'Bugün çekiliyorlardı' ifadesini kullandı.

ABD'den kafa karıştıran Menbic açıklaması!
ABD'den kafa karıştıran Menbic açıklaması!
GİRİŞ 17.11.2016 09:01 GÜNCELLEME 17.11.2016 09:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'liler Menbic'ten çekildi mi? ABD peş peşe yaptığı açıklamalarla YPG'lilerin kentten ayrıldığını duyurdu.

DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcülerinden Albay John Dorrian, Bağdat'tan video konferans yoluyla bağlandığı toplantıda Pentagon'daki basın mensuplarının Suriye'deki son gelişmelere ilişkin sorularını cevapladı.

Dorrian, önce "Menbic'te hiç YPG unsuru bulunmadığını mı söylüyorsunuz?" sorusuna "Bu doğru" cevabını verdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün Twitter hesabından yaptığı "Dönüm noktası: DAEŞ sonrası güvenliği korumak için yerel birimlerin eğitiminin tamamlanmasının ardından tüm YPG birimleri Menbic'ten ayrılacak ve Fırat'ın doğusuna dönecek" açıklama hatırlatılınca Albay Dorrian "Özel Temsilci McGurk'ün söylediklerini onaylıyorum" dedi.

Dorrian, açıklamasının tam olarak anlaşılmadığı ve şu an Menbic'te hiç YPG unsurunun kalıp kalmadığını sorusuna, "Kaldığına inanmıyorum. Benim anladığım onlar bugün çekiliyorlardı" cevabını verdi.

ABD, dün yaptığı açıklamayla Türkiye ile arasında büyük krize yol açan YPG'lilerin Menbic'ten ayrılacaklarını ilan etmişti. Terör örgütü YPG ise yazılı bir açıklama yayımlayarak, Membic'teki güçlerini Rakka operasyonuna katılmaları için Fırat Nehri'in doğusuna çekeceğini belirtmişti.

TÜRKİYE BEKLİYOR

Haftalar süren kuşatmanın ardından terör örgütü IŞİD'den yaz mevsiminde kurtarılan Menbic, daha sonra terör örgütü PKK'nın Suriye koluna geçmişti. Yaz boyunca birçok kez Menbic'ten çekileceğini duyuran YPG, ayrılmak yerine ilçeye yerleşti.

Türkiye, YPG güçlerinin Fırat Nehri'nin doğusunda kalmasını birçok kez kırmızı çizgi olarak duyurdu ve birkaç kez hava saldırılarıyla Suriye'nin kuzeyindeki YPG'lileri vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Pakistan'a gitmeden önce yaptığı açıklamada, "Koalisyon güçlerinin başta Amerika olmak üzere verdikleri söz, bugün yarın o da fazla sürmeyecek, onlar da doğuya gerek PYD gerekse YPG'nin gitmesi söz konusuydu. Bu sözlerini gerçekleştireceklerini ifade ettiler. Biz o sözün de gerçekleşeceğini bekliyoruz, ümit ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekim ayı sonunda yaptığı açıklamada ise, "En kısa sürede Münbiç'i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız. Ya gidecekler ya da gitmedikleri takdirde gereğini biz yapacağız" demişti.

ABD yönetimi daha önce yaptığı açıklamalarda Menbic’teki YPG unsurlarının kentten çekildiğini ilan etmişti ancak örgüt bulunduğu pozisyondan ayrılmamıştı.

EL BAB'IN ALINMASI ÇOK YAKIN

24 Ağustos'ta Suriye'ye sınır ötesi harekât başlatan Türkiye, halihazırda El Bab'ta IŞİD'i kuşatmış durumda. YPG güçlerinin büyük bir kısmı ise, DAEŞ'in Suriye'deki kalesi Rakka'ya başlatılan operasyonda rol alıyor.

Albay Dorrian, Türkiye'nin sınır ötesi harekât desteğiyle ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin DAEŞ'in elindeki El Bab kentini kurtarmaya çok yaklaştıklarını söyledi.

El Bab'ı el değiştirmesine çok az zaman kaldığını belirten Dorrian, "Henüz El Bab'ın içinde doğru hareket edip kenti almadılar ama buna çok yakınlar" dedi.

YORUMLAR 12
  • TALHA 7 yıl önce Şikayet Et
    Pinokyo bile yanınızda masum kaldı şeytanlar,
    Cevapla
  • mardinli 7 yıl önce Şikayet Et
    madem çekildiler askerimiz girsin hemen bugün oraya
    Cevapla
  • Yeşil. .....? 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar şeytanın çocukları.hayati yalannnn
    Cevapla
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    doğrusu, yalan, yalan, yalan.
    Cevapla
  • korkmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    abdye guven olmaz kendi işini kendin yapcaksın bunun içinde heralanda gelişmek buyumek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…