Esed güçlerinin saldırısında tarih detayı!

Fırat Kalkanı'nda Suriye rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısı sonucu 3 askerimiz şehit düşerken, saldırının düzenlendiği tarih dikkatleri çekti.

GİRİŞ 24.11.2016 11:37 GÜNCELLEME 24.11.2016 13:00
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı operasyonunda bugün saat 03:30 sıralarında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında 3 asker şehit oldu, biri ağır 10 asker de yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığından konuya ilişkin yapılan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Fırat Kalkanı Harekâtında yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

AYNI TARİH

Saldırının düzenlendiği tarih dikkatleri çekti. 2015'in 24 Kasım'ında Türkiye, Rus uçağını angajman kuralları çerçevesinde düşürmüştü.

METE YARAR DA TARİHE DİKKAT ÇEKTİ

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 askerimizin şehit olmasının ardından Güvenlik Uzmanı Mete Yarar saldırıyı değerlendirdi. Yarar, uçağın kime ait olduğundan çok kimin kullandığının araştırılmasını gerektiğini belirtti.

TUZAĞA DİKKAT

Yarar, ayrıca saldırının geçen yıl Rus uçağının düşürüldüğü tarihin yıl dönümünde gerçekleştirilmesine dikkat çekti. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar ise "Soğukkanlı bir şekilde stratejik akıl devrede olmalı. Bu olay bölgesel bir savaşla ilgili büyük risk taşıyor. Bu tuzağa düşülmemeli" diye konuştu.

Yenişafak

YORUMLAR 46
  • türk 7 yıl önce Şikayet Et
    ne oyunlari hep ayni kafa komploteorileri suriyenin hava üssünü yok edin bi daha cesaretlenmesinler
    Cevapla
  • Kahraman 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd vurdu.
    Cevapla
  • Aslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz kimin vurdugunu biliyordur sabretmek lazim oyun icinde oyun var diyorum
    Cevapla
  • 1071 7 yıl önce Şikayet Et
    yine söylüyorum abd oyun içinde oyun
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Esed görünümlü başka birşey bu, o şeyde belli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var