IKBY'den PKK'ya: Derhal burayı terk edin

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Genelkurmay Başkanı Cemal Muhammed, PKK'nın Sincar'daki varlığına tepki gösterdi.

IKBY'den PKK'ya: Derhal burayı terk edin
IKBY'den PKK'ya: Derhal burayı terk edin
GİRİŞ 26.11.2016 18:59 GÜNCELLEME 27.11.2016 11:54
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesindeki varlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkililerinin ve Ezidilerin tepkisine neden oluyor. Peşmerge güçlerinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtardığı Irak'ın Suriye sınırındaki Sincar ilçesine yerleşen PKK'lı sayısının her geçen gün artması, "PKK'nın Sincar'ı ikinci Kandil yapmak istediği" şeklinde değerlendiriliyor.

"DERHAL TERKETMELİ"

IKBY Genelkurmay Başkanı Cemal Muhammed, yaptığı açıklamada, PKK'nın Sincar'daki varlığına tepki gösterek, "PKK hayal görmekten vazgeçmeli ve Şengal'i (Sincar) terk etmelidir." dedi. Terör örgütünden bölgeyi "derhal" terk etmesini isteyen Muhammed, "Şengal, Irak Kürdistan Bölgesi'ne aittir. PKK'nın burada bulunma ya da yerleşme gibi bir hakkı yoktur. PKK ne Şengal'in merkezinde ne de çevresinde kalabilir." ifadelerini kullandı.

"EZİDİ KÜRTLER SİNCAR'A DÖNMEK İSTEMİYOR"

Öte yandan Sincar Kaymakamı Mahma Halil de PKK'nın her geçen gün Sincar halkına daha fazla zarar verdiğini söyledi. Örgütün Ezidi kızları zorla Kandil'e götürdüğünü iddia eden Halil, PKK tehlikesi nedeniyle Ezidi Kürtlerin Sincar'a dönmek istemediğini ifade etti. Halil, "PKK, Şengal'in imar edilmesi ve yeniden yaşam emarelerinin belirmesini kendi çıkarlarına aykırı görüyor. Vatandaşlarımız, PKK olduğu sürece Şengal'e dönemeyeceklerini söylüyor. Çünkü PKK kızlarını ve erkeklerini zorla alıp Kandil'e götürüyor. Yezidiler bu nedenle çok zor durumdalar." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Çağrı yapılmaz yok edilir
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    O zaman siz de derhal savaşın.
    Cevapla
  • cihulu 7 yıl önce Şikayet Et
    yes yes
    Cevapla
  • sandor 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece pkk değil ,Berzani de gitmeli. İşin özü o bölgede Kürt devleti kurulmamalı bunu isteyen Amerika.. Bu oyun Rusya, İran ve Araplarla birlikte hareket ederek bozulabilir ama çok zor iş..
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    iyide kandil iran topragındamı kandile niye göz yumuyorsun akıl fukarası kimi uyututorsun sen istemezsen kandile tek ekmek gidemez abd li aga baban öyle istiyorda ondan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı