Ruhani'den Türkiye'ye çağrı!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Suriye ile Irak'ta istikrarın tahsis edilmesi için Türkiye ile daha fazla işbirliği yapılması gerektiğini söyledi

Ruhani'den Türkiye'ye çağrı!
Ruhani'den Türkiye'ye çağrı!
GİRİŞ 27.11.2016 10:11 GÜNCELLEME 27.11.2016 10:12
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

İran devlet haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre, Ruhani, Tahran'ı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede, "Bugün bölgemizde kritik bir durum yaşanıyor. Sorunların çözümünde Tahran ve Ankara'nın işbirliği ve istişaresi fark yaratabilir" dedi.

"BÜYÜK BÖLGESEL GÜÇLER BİRLİKTE HAREKET EDEBİLİRSE.."

Ruhani ayrıca, "Büyük bölgesel güçler birlikte hareket edebilirse, Irak ve Suriye'deki sorunlar da dış güçlere gerek kalmadan çözüme kavuşturulur" diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU'NUN TEMASLARI

Çavuşoğlu'nun temasları kapsamında yapılan görüşmelerde, Irak ve Suriye başta olmak üzere iki ülke arasındaki görüş ayrılıklarının hafifletilmesine çalışıldığı belirtildi.

IRNA'nın haberine göre, Çavuşoğlu, "Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü ve ulusal birliğinin korunması hem İran ve Türkiye'nin hem de bölgesel barış ve istikrarın çıkarınadır" diye konuştu.

HAKAN FİDAN DA ORADA

İran'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştiren Çavuşoğlu, mevkidaşı Cevad Zarif'le de bir araya geldi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Çavuşoğlu'nu İran temaslarında eşlik ediyor.

YORUMLAR 108
  • ılgaz 7 yıl önce Şikayet Et
    iran abd ve ab kendini çok ucuza sattı ölenlerin sorumlularındandır
    Cevapla
  • Esas 7 yıl önce Şikayet Et
    O zaman şu hadi sabi katillerini beraberce temizleyelim. Bu zararlı insanlığın yuzkarasi yaratıkları
    Cevapla
  • vanliyam 7 yıl önce Şikayet Et
    yuru git ya. siiler ne zaman alem i islama huzur verdi. iki yuzlu munafiklar
    Cevapla
  • jeanmurat 7 yıl önce Şikayet Et
    acem oyunu kimbilir ne tuzak kurdu
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    İranla her zaman işbirliği yapmalıyız.Çünkü iran batıya meydan okuyor.Böyle bir ülkeyle işbirliği yapmak batıyı yıkar.Mesala iran günde kaç bin varil petrol satıyor çine.Çin de irandan aldığı bu petrol karşılığında dolar değil,yuan çin para birimi kullanıyor.Batı yıllardır irana amborga uyguladığı halde,iiran çinin sayesinde halen ayaktadır.O üzde avrupa birliğini boşverilim bunun yerine şangay birliğine katılalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor