Binlerce Türkmen Telafer için tetikte bekliyor

Irak'ta, Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması operasyonu nedeniyle 2 gün önce yaklaşık 3 bin ailenin Telafer'den göç ettiği bildirildi.

Binlerce Türkmen Telafer için tetikte bekliyor
Binlerce Türkmen Telafer için tetikte bekliyor
GİRİŞ 29.11.2016 00:19 GÜNCELLEME 29.11.2016 00:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ninova İl Meclisi Başkan Yardımcısı Nureddin Kaplan, "Telafer, büyük bir dram yaşıyor. Musul operasyonun başladığı tarihten bu yana en büyük göç dalgası 2 gün önce yaklaşık 3 bin ailenin göç etmesiyle yaşanmış oldu." dedi.

Kaplan, göç eden ailelerden bin 500'ünün Musul'un 120 kilometre güneybatısındaki El-Beac ilçesine, bazılarının oradan Suriye'nin Rakka kentine, bazılarının Suriye-Türkiye sınırındaki Azaz'a; bin 500 ailenin ise Telafer'in kuzeyinde Zummar, El-Kesk ve Peşmerge güçlerinin kontrolündeki bölgelere yakın köylere gittiğini bildirdi.

"TÜRK HÜKÜMETİNDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

Çoğunluğu Telaferli 300 bine yakın göçmene kucak açan Türkiye'ye teşekkür eden Kaplan, Türk hükümetinden lojistik ve insani yardım talebinde bulundu.

"HAŞDİ ŞABİ DEĞİL, HAŞDİ AŞAİRİ GİRMELİ"

Kaplan, Telafer ileri gelenleri ve şeyhleri ile Irak Başbakanı Haydar el-İbadi arasında yaklaşık iki hafta önce gerçekleştirilen toplantıda, Haşdi Şabi'nin ilçe merkezinin kurtarılmasına katılmaması, bu bölgenin Irak ordusu, polis ve Telafer halkı aşiretlerinden oluşan Haşdi Aşairi tarafından kurtarılması sonucuna varıldığını kaydetti. Kaplan, Irak güçlerine destek vermek amacıyla ortak aşiret birlikleri oluşturmak için çalıştıklarını ifade etti.

TÜRKMENLER TETİKTE

Türkmen asıllı binlerce kişinin, 10 Haziran 2014'te DEAŞ tarafından ele geçirilen Telafer'in kurtarılması için düzenlenecek operasyona katılmaya hazırlandığı belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • bilmiş 7 yıl önce Şikayet Et
    arablar kürtler insan değil mi??
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    telafer türkmenleri ikiye ayrılır bir kısmı şii diğer kısmı ehli sünnet müslüman şii türkmenler türkiyeden nefret ediyorlar çoğunluğu irancı diğer müslüman türkmenler türkiyeyi seviyor eğer amerika ve iran destekli haşdi şabi oraya girerse orada bir tane müslüman türkmen bırakmazlar onun türkiye oraya sahip çıkmalı ve amerikan destekli haşdi şabii yi oraya sokmamalı
    Cevapla
  • kase 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyeden kaçan türkmenlere her türlü yardımı yapmalıyız..
    Cevapla
  • ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    kaçan türkmenlere her türlü yardımı sonuna kadar yapmalıyız..
    Cevapla
  • Kerkuklu 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye iraktaki Turkmenleri egiterek kendilerini savunabilecek duruma getirmelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor