Musul'da çocuklar keskin nişancıların hedefinde

Irak'ın Musul kentinde son 48 saat içinde 15 çocuğun terör örgütü DEAŞ'ın keskin nişancıları tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Musul'da çocuklar keskin nişancıların hedefinde
Musul'da çocuklar keskin nişancıların hedefinde
GİRİŞ 01.12.2016 14:15 GÜNCELLEME 01.12.2016 14:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Irak ordusunda görevli Üsteğmen Nezhan el-Kasım, yaptığı açıklamada, Musul'da DEAŞ'tan kaçıp güvenlik güçlerinin kontrolündeki bölgelere ulaşmak isteyen çok sayıda çocuğun, örgüte mensup keskin nişancılar tarafından hedef alındığını söyledi.

DEAŞ'ın korku salıp bölge halkını kaçma düşüncesinden vazgeçirmek amacıyla çocukları hedef aldığını, zaman zaman da çocukları "canlı kalkan" olarak kullanmaya çalıştığını ifade eden Kasım, "Son iki günde DEAŞ'ın keskin nişancıları tarafından vurulan 15 çocuk hayatını kaybetti" dedi.

BİNLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerdeki altyapı yetersizliği ve yeni saldırı tehlikesi nedeniyle tahliyeler devam ediyor.

Irak Kızılayı yetkilisi İyad Rafid, son iki günde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 2 bin 150 kişinin, DEAŞ'tan temizlenen Musul'un doğu ve kuzey kesimlerinden güvenli bölgelere sevk edildiğini aktardı.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casım el-Caf, Musul'u kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim'den bu yana kenti terk edip sığınmacı kamplarına gelen sivillerin sayısının 80 bine ulaştığını ifade etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsun size
    Cevapla
  • Seda 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte daeşin ABD, İsrail mahsulü olduğunun en açık kanıtı değil mi, bu? Orada 1 çocuğun öldürülmesi gelecekten en az 5 müslümanın eksilmesi demek. Rabbim oyunlarını tepelerine geçirsin, inşallah.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Irak hükümeti kaynaklıysa yalandır.
    Cevapla
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    elin haçlısı senin elinle senin soyunu kurutur işte böyle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!