Avrupa basını: Türkiye'nin dediği oluyor

Avrupa basını, Türkiye ile Rusya'nın Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde kontrolün kimde olacağı konusunda anlaşmaya başladığını yazdı.

Avrupa basını: Türkiye'nin dediği oluyor
Avrupa basını: Türkiye'nin dediği oluyor
GİRİŞ 02.12.2016 15:37 GÜNCELLEME 02.12.2016 15:38
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Avrupa basını Türkiye'nin sınırın Suriye tarafında "yarı kalıcı bir tampon bölge" oluşturmayı başardığını vurguladı.

BİR HAFTA İÇİNDE ÜÇ KEZ GÖRÜŞTÜLER

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre Erdoğan ile Putin son birkaç hafta içerisinde üç kez telefonla görüştü. Bu görüşmelerde ele alınan başlıca konular arasında Suriye'deki son durum ve Halep'le ilgili gelişmeler de yer alıyor.

Türkiye'nin Rusya'nın üstü kapalı onayıyla birlikte, sınırın Suriye tarafında "yarı kalıcı bir tampon bölge" oluşturmayı başardığını vurgulayarak, "(Türk askerleri ve desteklediği ÖSO) şimdi de Halep ile Rakka arasında DEAŞ'ın elinde kalan son kasaba olan El Bab'a doğru ilerliyor. Türk hükümet kaynakları, bu kasabada ilerleyişi durduracaklarını ve işi diplomatik sürece devredeceklerini söylüyor" dedi.

Türkiye, sınırın Suriye tarafındaki DEAŞ'ın elindeki bölgeleri temizlemek için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlattı. Uzun süredir DEAŞ'ın elinde olan Cerablus'u aldıktan sonra ilerleyen TSK ve ÖSO birlikler, El Bab'a ulaştı ve stratejik bir kavşakta yer alan bu kasabayı kuşattı. Erdoğan daha önceki açıklamalarında, birliklerin Menbic ve Rakka'ya da ilerleyeceğini söylemişti.

Times'a konuşan hükümete yakın bir kaynak ise Türkiye'nin Suriye'deki stratejik misyonunun "rejimle karşı karşıya gelmek değil, sınırına bitişik 'terörden arındırılmış' bir bölge yaratmak" olduğunu ifade etti.

Haberde Türkiye'nin istediği şekilde doğu-batı yönünde, Azaz ve Cerablus arasında yaklaşık 90; güneye doğru da yaklaşık 30 kilometrelik bir alanda tampon bölgeye yaratmaya başladığı vurgulandı.

YORUMLAR 46
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    daha bişey olmuyor. Türkiye şu oyunlarınızdan bi sıyrılsın o zaman göreceksiniz neler oluyor. bu halkın karşısında sen terörü kullan besle açık açık milli menfaatlerimize ve hürriyetimize saldır sen daha bişey görmedin avrupa. ortadoğu ayılsın asya uyansın Türkiye bu belaları atlatsın göreceksin o zaman avrupa
    Cevapla
  • Mustafaa 7 yıl önce Şikayet Et
    REİS ,Suriye sınırının içinde tampon bölge oluşturalım ve Suriyelileri tampon bölgede toplanalım,barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılayalım diye beş sene önce söylemişti.Batının ve ABDnin işine gelmediğinden uygulamamışlardı.Şimdi REİS tampon bölgeyi oluşturuyor.İnşallah Suriyeli mazlumlar da huzura erecekler.Dua edelim.Üst aklın hain planlarını Yüce Mevla yer ile yeksan etsin ve onlara fırsat vermesin...
    Cevapla
  • Halep ses ver 7 yıl önce Şikayet Et
    katil diktator esad ve ortagi iran rusyanin destegiyle suriyede soykirim yapiyor
    Cevapla
  • SSK EMEKLİSİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Arlkadaş dediklerin de doğruluk payı var lakin esas katilleri yazmayı unutmamış mısın ?.Abd,ingiltere,almanya ,italya,fransa ;Kısacası tüm batı bu işin için de değil mi ?
    Cevapla
  • edip cavit 7 yıl önce Şikayet Et
    Zorunuza mı gitti ey Avrupalı çakallar. Bizi yüzyıllardır Rusya'yla kapıştırıp, parsayı toplayan Avrupa'lı dost görünümlü çakallar. Kusura bakmayın, oyununuz bozuldu, yeni oyunun kuralları böyle, işinize gelirse.
    Cevapla
  • Hizli 7 yıl önce Şikayet Et
    Balkan savaslarini bir oku istersen, cok eski de degil. Ruslar Istanbul'a kadar geldiler, o zaman Bati olmasa Istanbul Rusya olmustu.
    Cevapla
  • Selmam Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    ruslara guvenilmez halep ne hale getirdiler
    Cevapla
  • sinoplu hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    allahım allah düşmanlarına ve düşmanlarınıza değer veqmeyin diyor. O zaman kafirlere değer vermeyecez. Ve kafirin etkisinen kurtulmak için yazdığım lazer silahlarını şeritçıların imal etmesi vaciptir. 1.metalli enerjiye duyarlı lazer. 2. Zehirleyen lazer. Metalli enerjiye duyarlı lazer ışığı ile metale ulaşıp metaldaki enerjiye ışığı toprak gibi olup şase yaptırıp yanmasını sağlayacak. Kafirin silahı yok edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...