PYD'den Kürtlere silahlı saldırı!

Terör örgütü PYD/PKK, Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı kentinde gösteri düzenleyen ENKS yanlılarına saldırdı.

PYD'den Kürtlere silahlı saldırı!
PYD'den Kürtlere silahlı saldırı!
GİRİŞ 02.12.2016 20:11 GÜNCELLEME 02.12.2016 20:26
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PYD/PKK'nın, Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı kentinde örgütün keyfi alıkoymalarına karşı gösteri düzenleyen Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) sempatizanlarına silahlı saldırı düzenlediği bildirildi.

GÖSTERİCİLERE SİLAHLI SALDIRI: YARALILAR VAR

Kamışlı'daki saldırıya ilişkin AA muhabirine konuşan ENKS Erbil Temsilcisi Halid Ali, "PYD tarafından alıkonulan ENKS üst düzey yöneticilerinin serbest bırakılması için halk, gösteri düzenledi. Ancak PYD'nin güçleri göstericilere silahlı saldırı düzenledi." dedi.

BİRÇOK GÖSTERİCİ DE ALIKONULDU

Saldırı sonucu birçok kişinin yaralandığını dile getiren Ali, silahlı güçlerin birçok göstericiyi de alıkoyduğunu söyledi.

Bu saldırı ile yetinmeyen silahlı güçlerin ENKS çatısı altında yer alan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (S-KDP) ve Suriye Kürt Birlik Partisinin (Yekiti) ofislerini de bastığını aktaran Ali, oradaki parti üyelerinin de darbedildiğini aktardı.

ENKS'NİN ÜST DÜZEY YETKİLİLERİ PYD'NİN ZİNDANLARINDA TUTULUYOR

Suriye'nin kuzeyindeki bölgeleri elinde tutan PYD, kendisine rakip gördüğü ENKS'nin birçok üst düzey yetkilisi ve üyelerini kendi zindanlarında tutuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 54
  • Ekrad 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk islamcıların Kürt sever olduklarını eskiden beri söylerim.Ama Kimseyi inandırmaıyorum.İşte kanıtı.
    Cevapla
  • UHUVVET2 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım ben bir türk olarak bu vebal kokan ve tamamen asılsız söylemlerini kınıyorum.. Lütfen daha itidalli ve birleştirici bir dil kullanalım. Bu ülke müslüman olduğu sürece düşmanlar bitmeyecektir. Kürt halkıda inşaallah içlerindeki kafir, sapık ve NE olduğu belli olmayan pkk ya okkalı bir tokat atacaktır.
    Cevapla
  • öz konyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğuda birçok kürt diyanetin görevlendirdiği imamlara baskı yapıyor topraklarımızdan gidin diye. En güzel cevabı kürtler vermesi gerekir böyle soyu bozuklara. Soyu bozulmamış türk ve kürt kardeşlerim biz bir ümmetiz.ademin ve havvanın çocuklarıyız. bu bilinee
    Cevapla
  • Hasan Başer 7 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlere özgürlük getirecek PKK /PYD arıza yaptı galiba.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu saçma yorumları da bırakın artık. Terör örgütlerinin Kürtlerle işi yoktur. Kimle işi var? Kim yardım ediyor? Uzaydan gelmiyor herhalde yardım. Kimse kendini kandırmasın. İnanmak istediğiniz şeyleri söylüyorsunuz. Ama gercekler acıdır arkadaşlar. PKK ya Kürtlerin çoğunluğu yardım ve yataklık etti ediyor.
    Cevapla
  • UHUVVET2 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım ben bir türk olarak bu vebal kokan ve tamamen asılsız söylemlerini kınıyorum.. Lütfen daha itidalli ve birleştirici bir dil kullanalım. Bu ülke müslüman olduğu sürece düşmanlar bitmeyecektir. Kürt halkıda inşaallah içlerindeki kafir, sapık ve olduğu belli olmayan pkk ya okkalı bir tokat atacaktır.
    Cevapla
  • akliselim 7 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yorum. düz mantıkla yorum yaparak iftira etmek büyük bir vebaldir. PKK ya her ırktan her cinsten bozuk olanlar yardım ediyor. demek oluyorki bozuk kürt bozuk türk ve en önemlisi dış düşmanlarla bu kahrolası pkk kötülüğünü yapmaktadır. basit bir şekilde ihale etmek doğru değildir. kürtler gerçekten vatanseverdirler ve pkk ile anılmaları büyük bir talihsizliktir.
    Cevapla
  • kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    10 numara tesbit.Tebrikler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!